Actualitat

Jaume Collboni, candidat a l’alcaldia de Barcelona

5 novembre 2022

Davant més de 600 persones, ha assenyalat que Barcelona es troba en una cruïlla davant la qual la ciutadania haurà d’escollir entre la prosperitat, el diàleg i el sentit comú o la incertesa i la improvisació d’altres opcions polítiques

Jaume Collboni ja és oficialment candidat a l’alcaldia de Barcelona. El president del PSC Barcelona i primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament ha estat ratificat en el Consell de Federació Extraordinari que s’ha celebrat aquest matí a la seu de la INEFC, a Montjuïc, després que el passat 17 d’octubre presentés 706 pre avals en el marc del procés de primàries que estableix el reglament del partit per a l’elecció de candidats. Collboni, de fet, va ser l’únic aspirant que va presentar els pre avals.

Un cop ratificat, el també president del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona ha agraït els suports rebuts al costat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i davant més de 600 persones, entre les quals hi havia l’ex alcalde Jordi Hereu; el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, o la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

En la seva intervenció, Collboni ha dit que “cada vegada som més les persones que volem que torni la millor Barcelona, una Barcelona orgullosa i il·lusionada” i ha qualificat les properes eleccions de “transcendentals”. Ha explicat que el 28 de maig “Barcelona se la juga perquè vivim un context econòmic i social difícil. Per això és necessari un ajuntament amb un alcalde capaç de fer front a les dificultats i d’oferir solucions reals als problemes reals”. Davant aquesta disjuntiva, ha afegit, “Barcelona està en una cruïlla, i caldrà que la ciutadania esculli entre una Barcelona que prospera amb diàleg, sentit comú i bon govern o una Barcelona que frena, no escolta i improvisa; una Barcelona segura, estable i oberta o una Barcelona incerta i intolerant; caldrà escollir entre la Barcelona del SÍ o la Barcelona del NO”.

El candidat a l’alcaldia s’ha mostrat convençut que “Barcelona ha d’obrir una nova etapa que passa per què el PSC guanyi les eleccions municipals, al conjunt d’Espanya i a Barcelona. Per deixar enrere la divisió del procés, els projectes caducs i les idees esgotades. I perquè cal evitar que ERC supediti la el bé de la ciutat als seus interessos”.

De la seva banda, Salvador Illa s’ha referit al llegat de polítiques socials que han deixat els alcaldes socialistes, que han fet de Barcelona un referent mundial, i projectes com els Jocs Olímpics, el 22@, la Barcelona dels barris. “Projectes que feien anar de la mà la transformació urbanística i la prosperitat, fent Barcelona protagonista, més enllà dels polítics”, ha apuntat.

També ha assenyalat que “a Barcelona li convé obrir una nova etapa de política útil, que no és una política de bones intencions. No és la política del tot o res. És la política d’anar guanyar poc a poc espais de prosperitat i l’única persona que pot liderar aquesta  nova etapa és Jaume Collboni”.

Descarregar imatges de l’acte