Actualitat

Jacobin (Estats Units d’Amèrica)

26 maig 2022

Revista de referència als Estats Units en l’àmbit del pensament socialista des del vessant polític, econòmic i cultural. Destaca per haver aconseguit un considerable impacte públic amb 75.000 subscriptors i una audiència web de 3.000.000 de visites al mes.

Aquesta revista va néixer l’any 2010 amb la vocació de promoure el pensament social demòcrata, socialista i marxista en un país, els Estats Units, on tradicionalment aquest corrent polític ha tingut una acceptació minoritària. El seu propi fundador, l’escriptor i activista polític d’esquerres Bhaskar Sunkara, afirma que la revista neix amb la voluntat d’arribar a un públic més jove que no estigui tan condicionat pel marc de pensament capitalista hegemònic als Estats Units.

Jacobin ha tingut un increment progressiu de subscriptors des dels seus inicis, essent un moment especialment àlgid la campanya presidencial de Bernie Sanders de 2016. Actualment, la revista té una periodicitat trimestral, però també un bloc, una línia de publicacions monogràfiques sobres temes rellevants d’actualitat i un canal específic de YouTube.

La revista ha tingut transcendència a nivell internacional i ha acabat tenint edicions específiques a països com Itàlia, Brasil o Alemanya. Destaca la seva versió en espanyol Jacobin América Latina

En definitiva, creiem que és una revista interessant pel rigor i qualitat dels continguts que aporta, però també pel que significa promoure la línia de pensament socialista en un context com els dels Estats Units.

J.F.F.

Fitxa tècnica:

Format: electrònic i en paper

Pàgina web

Periodicitat: trimestral

Xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram, canal YouTube

Llengües: anglès i compta amb una edició espanyola adreçada a Amèrica Llatina

Tipus de continguts: articles i assajos breus, recensions de llibres, entrevistes i audiovisuals. Cost: a partir de $19.95