Actualitat

intervenció Eva Candela al Consell Nacional

13 juliol 2020

intervenció  Eva Candela al Consell Nacional
Aquest dissabte va participar la nostra companya i regidora a Terrassa, Eva Candela, al Consell Nacional com a Primera Secretaria de la Federació Vallès Oest.

Aquest Consell ha destacat per ser el primer Consell Nacional semipresencial del i les socialistes de Catalunya, per això Eva Candela va iniciar la seva intervenció saludant a tots els companys que estaven seguint l’acte des de casa i ha agraït la gran tasca de tot el personal que fa possible poder continuar treballant amb certa normalitat; desitjant poder retrobar-nos totes al més aviat possible. 
 
Eva Candela ha agraït al Ministre Salvador Illa, Secretari d’Organització al PSC, tota la gran feina que ha realitzat: «des de la Federació Vallés Oest, volem expressar la nostra admiració i suport pel nostre company Salvador Illa, un orgull per tots nosaltres». 
 
La Primera Secretaria ha fet un discurs clarament reivindicatiu i feminista, ha recordat com afecta de diferent aquest virus socialment a les dones. Ha recordat que gairebé el 70% dels treballadors sanitaris són dones, com també són les dones les que fan les tasques en residències, en la neteja d’hospitals i en l’atenció domiciliaria. Una pressió emocional i psicològica que han hagut de patir moltes dones, per la por de contagi a les seves famílies. Eva ha recordat la precarietat laboral que pateixen les dones, per simplement de ser dones, fet que s’agreuja quan hi ha baixa qualificació o les tasques les fan dones migrants. 
 
Ha assenyalat que el 85% de les famílies monoparentals són dones, que és majoritari el nombre de dones en el col·lectiu de gent gran i ha fet una atenció molt important a les dones que pateixen violència masclista: «una atenció molt especial a l’augment de violència masclista durant el confinament, on tantes dones han estat presses amb el seu agressor». 
 
Per tot això la Primera Secretaria del Vallès Oest ha conclòs la seva intervenció demanant a tots i totes les socialistes: «treballar per poder fer polítiques públiques que tinguin en consideració la perspectiva de gènere, ara amb més força que mai perquè no podem fer cap pas enrere i tenim molta feina a fer».