Actualitat

“Intentem ajudar perquè la societat catalana no es quedi sense pressupost”

21 novembre 2022

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat que “a Catalunya encara s’està en fases molt inicials per poder tenir un pressupost, després que el govern hagi col•lapsat i sigui el més dèbil de la història de l’autogovern de Catalunya”.

“I nosaltres intentem ajudar perquè la societat catalana no pagui les conseqüències i es quedi sense pressupostos”, seguint el llegat de diàleg i acord d’Ernest Lluch, assassinat per ETA avui fa 22 anys, ha explicat Salvador Illa en la clausura de la jornada ‘Descifrando la doble transición (ecológica y digital): Smart cities, ¿pensar globalmente, actuar localmente?’, organitzada conjuntament per la Fundació d’Estudis Progressistes Europeus i la Fundació Rafael Campalans, i que ha reunit experts de la Universitat de les Nacions Unides i responsables polítics amb l’objectiu d’examinar el concepte de transició bessona, a escala global amb la cooperació UE-Nord d’Àfrica i també a escala local a les ciutats.

Salvador Illa s’ha emmirallat en la situació al Congrés dels Diputats, que avui ha iniciat el debat sobre els Pressupostos Generals de l’Estat: “Aquí tindrem una nova reunió dimecres i esperem tenir la documentació precisa per poder-la analitzar”.

El líder dels socialistes catalans també ha defensat el “diàleg per superar l’etapa de divisió intentada per una part de la societat catalana no majoritària i els seus dirigents polítics. El diàleg ens ha de permetre trobar punts de connexió”.