Actualitat

“Intensificarem les converses sobre el pressupostos del 2024 per garantir una Catalunya de 10”

13 gener 2024

Entrevistes a Salvador Illa

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha acordat amb Pere Aragonès “intensificar” les converses sobre els pressupostos del 2024, amb l’objectiu de treballar per recuperar “una Catalunya de 10”.

“Primer cal complir el 2023, principalment els acords per fer front a les urgències del país com la sequera, i començarem a parlar -no negociar- del 2024 seguint un objectiu: Volem una Catalunya de 10”, ha detallat Salvador Illa en declaracions als mitjans després de visitar la planta dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes.

El PSC -ha especificat Salvador Illa- exigirà una Catalunya de 10 especialment en 3 àmbits: educació, amb un increment del pressupost del 10%; habitatge, amb la construcció de 10.000 pisos públics, i seguretat, amb 10 mesures per garantir que Catalunya “és un país d’ordre”.

Salvador Illa també ha constatat que Junts es deixa marcar l’agenda en matèria d’immigració per la ultradreta d’Aliança Catalana: “La dreta catalana, és a dir Junts per Catalunya, està caient en el parany que ha caigut la dreta espanyola, el PP, amb Vox”.

“Benvingudes totes les competències que es puguin assolir dins del marc de la legalitat en matèria d’immigració per Catalunya, però per fer què?”, s’ha preguntat Salvador Illa, recordant que la Generalitat disposa de moltes competències que no exerceix amb excel·lència, com ara l’educació i la sequera.