Actualitat

Illa: “Volem una Catalunya que fabriqui xips i préssecs, cotxes i enciams, amb turistes i oli d’oliva, amb un sector químic potent i amb el millor vi”

10 febrer 2024

El Primer Secretari del PSC ha clausurat avui a Lleida la jornada precongressual “Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca el dret a l’aigua”.

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que “volem una Catalunya que fabriqui xips i préssecs, cotxes i enciams i horta, amb turistes i que fabriqui oli d’oliva, amb un sector químic potent i potent en fabricació i producció de vi”.

Illa ha posat de relleu que “és cert que patim el canvi climàtic, i que anirà a més, que portem 40 mesos amb una pluviometria escassa, però també és cert que no s’han fet les coses bé. Cal tenir reserves i ser previsors. I pels que diuen que dessalar aigua és car, moltíssim més car és no tenir aigua”.

En la cloenda de la jornada precongressual “Construïm una nova majoria de progrés. Ara Toca el Dret a l’Aigua”, avui a Lleida, el cap de l’oposició al Parlament ha lamentat que “hem estat 10 anys mirant al cel i perdent el temps. Per això ens proposem passar full, girar pagina. I ara, amb el tema de l’aigua, ens toca ajudar en el que puguem. El govern no sé si es mereix que se l’ajudi, però Catalunya sí”.

Salvador Illa ha apuntat que “no podem permetre que es cometin més errors, com multar als ajuntaments – menys encara els més petits – o parar l’economia i enfrontar sectors. Cal enfrontar aquest període amb coherència i proporcionalitat i dinàmiques de cooperació entre administracions i els diferents sectors”. “Demanem al Govern que es deixi ajudar més. Seria raonable que ens convoqués, en el format que consideri. Nosaltres assistirem, escoltarem i farem les aportacions en positiu que es mereix el país”.

Illa ha reclamat, però, que “cal posar els recursos; ho vam fer al pressupost de 2023 i ho farem als de 2024. El Govern diu que té pressa, jo també, però els demano que tingui almenys una desena part de pressa per complir amb els de 2023. No fer-ho posa en joc la credibilitat del President de Catalunya i la institució que presideix”.

Finalment, Salvador Illa, ha mostrat tot el “respecte al col·lectiu de la pagesia i al món rural. No és només un sector important, rellevant i estratègic, com es va posar en evidència per la pandèmia. Hem de garantir la sobirania alimentària. A més, és un sector que està fent una bona feina en moments en que no és senzill”.