Actualitat

Illa reivindica la política útil “que detecta i soluciona els problemes concrets de la ciutadania”

9 octubre 2021

Salvador Illa reivindica la política útil
Raquel Sánchez anuncia l’aixecament de les restriccions a les terminals dels aeroports d'Aena.

El secretari d’Organització del PSC i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha reivindicat avui la política útil “que detecta i soluciona els problemes concrets de la ciutadania, una política de les coses que cal complementar amb el diàleg”. “Senyor Aragonès li torno a demanar que obri una taula de diàleg entre catalans per superar l’etapa de divisió”.

Salvador Illa ha clausurat l’Escola de Tardor del PSC amb l’alcalde de Sevilla i secretari general del PSOE-A, Juan Espadas, i ha volgut posar en valor el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, “que dediquen 6 de cada 10 euros a temes socials. Dir ‘no’ a aquests pressupostos és dir ‘no’ a la sortida de la pandèmia i a tot el que la ciutadania necessita”.
En aquest sentit, Salvador Illa ha destacat les importants inversions que els Pressupostos Generals de l’Estat destinen a Catalunya, en concordança “amb el que Catalunya representa a Espanya, ni més ni menys; perquè no volem privilegis, sinó contribuir i rebre el que ens toca”.

El també Cap de l’Oposició ha volgut agrair a Juan Espadas la seva participació en l’Escola de Tardor del PSC, recordant que “Catalunya no seria el que és sense la contribució de tantes i tants andalusos”. “Espanya és un país plural i divers, i justament en aquesta pluralitat i diversitat està la seva riquesa”.

Juan Espadas també ha lloat el projecte de Pressupostos presentat pel Govern d’Espanya, i ha coincidit amb Salvador Illa en la necessitat de dialogar i pactar: “És difícil negociar i acordar amb l’adversari polític, però la ciutadania està farta de la crispació i el desacord. La ciutadania espera solucions i respostes”.

La clausura de l’Escola de Tardor per part d’Illa i Espadas ha estat precedida per una taula rodona sobre ‘Reptes econòmics i infraestructures’ protagonitzada per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; el president de Renfe, Isaías Táboas; el president d’Aena, Maurici Lucena, i el primer tinent d’Alcaldia de Barcelona i secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, moderats per l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor.

Raquel Sánchez ha anunciat que en els propers dies s’aixecaran les restriccions d’accés a les terminals dels aeroports d’Aena aplicades amb motiu de la Covid-19, i ha defensat Defensa que els Pressupostos Generals de l’Estat són els “més socials dels últims anys”.

Repte demogràfic i Transició Ecològica
L’Escola de Tardor també ha estat escenari d’una taula rodona sobre ‘Repte Demogràfic’ amb el secretari general pel Repte Demogràfic, Paco Boya; la presidenta de La Rioja, Concepción Andreu, i la presidenta de la Diputació de Cádiz, Irene García, moderats per la diputada del PSC al Parlament de Catalunya Rosa Maria Ibarra.

A aquest debat s’ha sumat un col·loqui sobre ‘Transició Ecològica’, en el que hi han participat delegada del Govern d’Espanya a les Illes Balears, Aina Calvo; el president executiu d’Enagás, Antoni Llardén, i la directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya, Inmaculada Riera, moderats per la diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Sílvia Paneque.

Les fotos de Salvador Illa a l’Escola de Tardor del PSC

Visita la galeria amb les fotografies de la darrera jornada de l’Escola de Tardor del PSC

Escola de Tardor del PSC

El tweet destacat

Vídeo de la segona jornada de l’Escola