Actualitat

Illa ofereix quatre grans pactes a Aragonès perquè Catalunya avanci: “És moment de la política útil”

27 setembre 2022

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha tornat a estendre la mà a Pere Aragonès per fer que Catalunya avanci, i ha proposat quatre grans pactes de país: social, en infraestructures, de pressupostos i per aprovar tres lleis clau: electoral, forestal i del sistema de policia de Catalunya.

En la seva intervenció al Debat d’Orientació de Política General, Salvador Illa ha lamentat que el Govern visqui instal•lat en la “cultura de la queixa” i en les disputes internes, preguntant “aquí qui mana? Qui ho porta això? Hi ha algú al capdavant del govern? El més generós que es pot dir del govern és que arrossega els peus”.

“El govern viu atrapat en un conflicte crònic que no va perquè té una obra de govern escassa, una actitud equivocada i li manca projecte de país. El seu govern és una joguina trencada”, ha subratllat Salvador Illa, assegurant que “el camí no és l’autoengany i cal deixar de jugar amb el temps dels catalans i les catalanes”.

Salvador Illa s’ha referit al paquet de mesures socials anunciades per Pere Aragonès per fer front a les conseqüències de la guerra de Putin contra Europa, lamentant que són insuficients, però avançant que comptaran amb el suport del grup socialista. També ha anunciat que farà arribar al govern un paquet de mesures per millorar les anunciades avui i ha demanat que es tingui en compte el parer dels agents socials.