Actualitat

”Illa: No permetrem ni un pas enrere en els drets de les dones!”

5 març 2022

Maria Eugènia Gay, Laura Berja, Andrea Fernández, Salvador Ill
Raquel Sánchez reivindica les polítiques públiques feministes i seguir treballant per la igualtat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat avui “continuar denunciant que les dones no tenen les mateixes oportunitats que els homes”. “En el meu model de país, en la Catalunya ambiciosa, valenta, integradora, inclusiva i justa que tinc al cap, no hi tenen cabuda plantejaments que suposin que la meitat de la població s’imposi a l’altra meitat”.

Durant l’acte del PSC per commemorar el Dia Internacional de les Dones, al Casal Socialista Joan Reventós, Salvador Illa ha destacat que els i les socialistes “volem fer de la igualtat i la llibertat una conquesta permanent”. “Cal estar en alerta perquè la història ens ha demostrat que sempre hi ha risc de retrocedir. L’amenaça de l’extrema dreta, qüestionant els drets de les dones, existeix i ha de tenir una resposta contundent per part de tota la societat, i dels homes especialment”. “No permetrem que es facin passes enrere en els drets de les dones!”.

Salvador Illa ha assegurat que “és orgull ser el primer secretari d’un partit que treballa per fer avançar Catalunya, i ho fa des del diàleg i la defensa de la igualtat i la llibertat”. “El PSC és el partit de 4.500 dones que hi militen i aixequen cada dia ben amunt la bandera de la igualtat”.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha destacat que gràcies als governs socialistes s’ha aconseguit avançar molt en matèria d’igualtat: “Però volem més i volem seguir avançant, i volem ocupar presidències i llocs directius”. Per això, ha reivindicat “seguir apostant per polítiques públiques amb mirada feminista, legislant i garantint el pressupost necessari”.

La diputada i secretaria de Polítiques Feministes del PSC, Sonia Guerra, ha coincidit a dir que “tots els avenços socials que s’han aconseguit porten noms i cognoms socialistes: “Necessitem inversions com les que fa el govern de Pedro Sánchez i com les que no fa, en cap cas, Aragonès. Encara estem esperant el Pacte Català contra la Violència Masclista, demanat pel PSC”.

La diputada i secretaria d’Igualtat de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Andrea Fernández, ha destacat que hi ha “poques causes tan justes com el feminisme, que fa millor una democràcia perquè la fa més justa, igual i digna”.
A l’acte també han participat la diputada i portaveu del PSOE a la Comissió d’Igualtat del Congrés, Laura Berja, i la diputada i portaveu a la Taula de Seguiment del Pacte d’Estat contra la Violència masclista al Congrés, Lidia Guinart.

Vídeo de l’acte

El tweet destacat