Actualitat

Illa lamenta la “clamorosa inacció” contra la sequera i diu al govern que “si adopta l’actitud correcta pot comptar amb nosaltres”

9 març 2023

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha subratllat la “clamorosa inacció del govern” per fer front a la sequera, lamentat “la sequera d’inversions” en aquest àmbit malgrat tots els advertiments dels experts. 

Durant la sessió de control al Parlament, Salvador Illa ha demanat a Pere Aragonès “que miri menys el cel i més el nivell dels embassaments”, i que deixi de “fiar-ho tot al ja plourà”. “Senyor Aragonès, que plogui no depèn de vostè. El que sí que depèn de vostè -i és la seva obligació- és preveure i preparar el país pel pitjor escenari, el d’una sequera prolongada”. 

Salvador Illa ha recomanat a Pere Aragonès que faci més cas als tècnics, “que saben què cal fer i com fer-ho, i ja fa temps que avisen”, així com “generar una dinàmica de col•laboració amb les altres administracions, les empreses subministradores i la ciutadania”. 

En aquest sentit, Salvador Illa també ha demanat a Pere Aragonès que “assumeixi les seves responsabilitats”. “Governar és assumir responsabilitats i a les conques interiors les té totes. No acceptarem cap traspàs de responsabilitat als ajuntaments”. “Que el primer decret aprovat hagi estat un decret de sancions als ajuntaments i no un decret d’inversions és un error greu”. 

Salvador Illa també ha confirmat la participació del grup socialista a la cimera sobre l’aigua que vol convocar Pere Aragonès: “El primer és el país. Si el govern adopta l’actitud correcta pot comptar amb nosaltres. Si no, no dubtarem a posar-lo al davant de les seves responsabilitats”.