Actualitat

Illa insta Aragonès a posicionar-se nítidament a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat

2 juny 2021

269fbd94-151d-4d17-954b-3781b3557d56

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha instat avui el president de la Generalitat a posicionar-se nítidament a favor de l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas-Barcelona El Prat. Davant la inconcreció d’Aragonès davant la qüestió, Illa li ha recordat que “governar és decidir” i que l’aportació actual de l’aeroport del 6,8% al PIB català podria ampliar-se fins al 8,9% si l’ampliació es va bé i es converteix la infraestructura en un hub internacional.

“Fa cinc anys que vostè governa amb la mateixa fórmula que governa avui, un govern de coalició d’ERC i Junts per Catalunya. Hem sentit de tot durant aquests cinc anys. Hem sentit escarnir, hem sentit que Espanya no ens donava diners… ara hi ha una proposta concreta, es pot discutir, es pot millorar, per ampliar la principal infraestructura econòmica de Catalunya”, ha destacat el líder de la oposició. “Si vostè lidera el país, si vostè treballa per tirar endavant aquesta infraestructura, naturalment fent-ho ben fet i respectant la legislació de medi ambient, em tindrà al seu costat. Si no, em tindrà enfront”, ha conclòs Salvador Illa.

Preguntes al Consell Executiu sobre habitatge i turisme

A les preguntes al Govern, la diputada Rosa Maria Ibarra ha apuntat que “les polítiques d’habitatge són un dels problemes més greus que té aquest país” i ha dit al vicepresident del Govern que “no l’ha fixat com a objectiu de legislatura”. “Pensa el Govern reeditar el Pacte Nacional per a l’habitatge? Vostès no fa 15 dies que governen, fa 5 anys, i l’emergència habitacional no va aparèixer ahir. Ara és el moment de posar recursos, legislar amb instruments efectius i buscar grans consensos per tirar endavant aquest repte que tenim”, ha afegit.

Per la seva banda, el diputat Juan Luis Ruiz ha recordat que “des del 2017 hem perdut pes com a destinació pels turistes espanyols. El sector turístic veu amb preocupació com Catalunya perd competitivitat davant altres territoris de l’Estat”. “Senyor conseller recondueixi aquesta situació”, ha afegit.