Actualitat

Illa confia en que els partits catalans “respectaran” el resultat “rotund” del 23J

28 agost 2023

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha destacat que veu amb “prudent i moderat optimisme” la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, i ha confiat en que els partits catalans “respectaran” el resultat “rotund” del 23J i la folgada victòria socialista a Catalunya.

En roda de premsa després de la primera reunió de l’Executiva del PSC del nou curs polític, Salvador Illa ha recordat que els catalans van dir clarament a les urnes que no volien un govern amb l’extrema dreta i que volien un govern progressista liderat per Pedro Sánchez: “Segur que els partits catalans respectaran la voluntat expressada a les urnes pels catalans de manera clara, nítida i rotunda”.

Sobre el marge de negociació, Salvador Illa ha deixat clar que el marc d’actuació està “dibuixat pel marc de convivència” i la Constitució, i ha demanat “discreció” per “assegurar” un govern progressista.

Salvador Illa també ha saludat que Feijóo vulgui parlar amb JxCat, encara que ho ha qualificat com un “gest de desesperació i no pas de convicció”. La investidura de Feijóo, ha afegit, està abocada al fracàs perquè “ha lligat el seu destí a Vox anant de bracet d’Abascal”.

D’altra banda, Salvador Illa ha avançat que l’edició d’enguany de la tradicional Festa de la Rosa del PSC se celebrarà el proper 24 de setembre a la Pineda de Gavà.

Reunió del GAC a Vielha

Salvador Illa també ha anunciat que el Govern Alternatiu de Catalunya es reunirà els dies 7 i 8 de setembre a Vielha i, entre d’altres, avaluarà el compliment de l’acord de pressupostos de la Generalitat.

“Serem exigents però respectuosos. El que està en joc és una cosa molt rellevant, tan rellevant com la credibilitat del president de la Generalitat, que és qui va signar l’acord”, ha advertit Illa.