Actualitat

Illa a Aragonès: “Sigui un president sencer i defensi els interessos de tota Catalunya”

7 juliol 2021

ef54ec5d-92d0-4569-983c-b6db118f57c1

El President del Grup Socialistes i Units per Avançar i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha dit avui al president Aragonès que “vostè ha fet la intervenció d’un portaveu de grup polític i no d’un president. Vostè s’ha de dirigir al conjunt del país i no a una part. Parla de desjudicialitzar, però a Catalunya la Justícia va actuar perquè alguns van trencar el marc de convivència. I cap democràcia permet que es traspassi la frontera de l’estat de dret. En el nou temps que s’obre a Catalunya s’ha de mantenir el respecte a l’estat de dret i al marc de convivència. Un marc que es pot canviar, però amb els procediments que hi ha establerts”.

Durant la seva intervenció al ple, Salvador Illa ha instat Aragonès a “dir la veritat, no fer promeses impossibles de complir, i fer plantejaments que uneixin i no divideixin. Hi ha també un conflicte entre catalans, que vostè és el que es nega a admetre. Vostè parla del Consell d’Europa, però obvia algunes parts i es nega a obrir un diàleg dins de Catalunya”.

“Vostè avui ha fet un plantejament immobilista, d’un president que només parla amb els que estan d’acord amb ell. Sigui un president sencer, assumeixi les seves competències i defensi els interessos de tota Catalunya. No es quedi quiet, mogui’s, defensi tota Catalunya i no només una part. SI ho fa, em tindrà al seu costat, i si no, em tindrà enfront”, ha conclòs.

 

Conferència de Presidents

Prèviament, a la sessió de control al President, Salvador Illa ha reclamat al president  Aragonès que assisteixi a la propera Conferència de presidents que tindrà lloc al mes de juliol a Salamanca. “Deixi de presidir un govern de mig país i de ser un president a mitges, defensi els interessos de tot Catalunya a la Conferència de presidents autonòmics”, ha reclamat Salvador Illa a Aragonès.

 

“A Catalunya no cal que ho fem tot a mitges. Catalunya mereix un president sense complexes que defensi el seus interessos amb fermesa, convicció, arguments, voluntats i aliances”, ha volgut destacar Illa, que ha posat com a exemple el paper i les sinèrgies que han demostrat el president valencià, Ximo Puig, i balear, Francina Armengol.

 

“Cal ser als llocs, la política de la cadira buida mai ha donat resultats”, ha subratllat el cap de l’oposició, que ha recordat que la relació bilateral entre Governs és important però que això no exclou els fòrums bilaterals, com ha demostrat tot aquest temps de pandèmia on la coordinació entre territoris s’ha rebel·lat com una estratègia d’èxit. “Porta 40 dies com a president, deixi de ser un president a mitges i defensi els interessos de tot Catalunya en la propera Conferència de presidents”, ha conclòs.