Actualitat

Iceta: “Cal un nou temps polític a Catalunya que encerti les solucions”

11 desembre 2020

miquel-iceta-campalans-2

En la cloenda de la V Convenció Federalista organitzada per la Fundació Rafael Campalans, la Fundación Pablo Iglesias i la Friederich Ebert Stiftung, celebrada avui a Barcelona, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que “necessitem, a Catalunya, un canvi, un nou temps polític que canviï les prioritats equivocades i que encerti les solucions”.

“El que s’obre –ha exposat– és una necessitat evident, que és retrobar objectius polítics compartits. Primer: la lluita contra la pandèmia. Segon: la reactivació econòmica, la necessitat de donar una nova empenta a l’economia catalana. Tercer: la reconstrucció social, la garantia de drets, d’una xarxa potent de serveis públics, universals i de qualitat, d’un Estat del benestar que resisteixi les pressions econòmiques i que sigui capaç de donar resposta als ciutadans que ho necessiten”.

“I també bon govern”, ha afegit a continuació, perquè “a Catalunya els darrers 10 anys no hem tingut bons governs i nosaltres volem un bon govern”. Tot seguit ha argumentat que cal “superar les divisions del ‘procés’”, perquè “volem un millor i més sòlid autogovern i un millor finançament de les comunitats autònomes, tot el contrari del que han defensat els governs independentistes, que han arribat a dir que l’estratègia és la confrontació. Nosaltres estem en total desacord amb això. L’estratègia és la cooperació”.

Un ampli acord

En aquesta línia, Miquel Iceta ha declarat que “necessitem un ampli acord a Catalunya” i que “necessitem, després, negociar i assolir un ampli acord amb les institucions espanyoles. Tenim l’oportunitat que ens dona el tenir a Espanya un govern progressista, respectuós amb la diversitat i disposat al diàleg, la negociació i el pacte. Nosaltres proposem a la societat catalana que aprofiti aquesta oportunitat, no només amb els pressupostos, que també, sinó per resoldre problemes que s’han anat enquistant amb el temps i abordar també el finançament de les comunitats autònomes”.

I ha conclòs: “La pandèmia ens ho ha tornat a posar en l’ordre del dia: nosaltres volem superar els nacionalismes, que son l’expressió col·lectiva de l’egoisme individual i també un mur en el que s’amaguen els que tenen por a la diferència. Nosaltres volem ponts per al diàleg, cooperació entre governs, amb la vista posada sempre en el millor servei per als ciutadans. Tot això és per a nosaltres el federalisme”.