Actualitat

“Hi ha alternativa, i em comprometo a treballar per construir-la”

30 març 2021

20210330094304_7M0A4786
“Catalunya ha de passar del fracàs a l’èxit", sosté Salvador Illa en el segon debat d'investidura

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dimarts en la segona sessió del debat d’investidura que “Catalunya ha de passar del fracàs a l’èxit. Catalunya ha de passar de la frustració a l’esperança. Del desgavell, a les solucions. Dels radicalismes, al seny i la sensatesa. Catalunya ha de passar de la inestabilitat, la incompetència i la decadència, a l’estabilitat, el progrés i la política útil. De l’engany, a la sinceritat i la honestedat. De la improvisació, a la feina ben feta i seriosa. De la confusió, a la claredat. De la incertesa, a la certesa. Catalunya ha de passar de les falses promeses, a la bona gestió. Catalunya ha de passar de la divisió, al retrobament”.

Durant la seva intervenció, Salvador Illa ha assenyalat que “aquesta segona sessió del debat d’investidura està sent una pròrroga innecessària, uns minuts afegits en un partit que, acabi com acabi, acabarà malament per Catalunya. Haurà mostrat el pitjor de la política: la incapacitat volguda de ser útil als problemes reals dels ciutadans, de cercar solucions davant una pandèmia i una crisi econòmica i social que estem patint amb efectes greus, molt greus, sobre la nostra societat i el nostre país”. I ha afegit: “La pròrroga d’un partit en el qual, hi hagi el resultat que hi hagi, sigui vostè investit president o no, Catalunya en surt perdent. Si és investit president, perquè ho serà com a president vicari al dictat d’un inexistent i fictici Consell per la República. Si no ho és, perquè haurà estat víctima d’una innecessària humiliació i Catalunya continuarà sense el govern sòlid i estable que necessita. I vostè en surt, en ambdós casos, com a clar perdedor”.

“Em veig en l’obligació de dir-li que, amb el seu plantejament, és vostè el responsable d’abocar el país a l’horitzó d’unes noves eleccions que no convenen a Catalunya. Ho vaig advertir: no té sentit repetir un fracàs. Senyor candidat, Catalunya ja no pot perdre més temps. Els problemes dels catalans i les catalanes ja no poden esperar més; necessiten solucions urgents, necessiten d’un Govern que s’ocupi del país i que no es dediqui a crear més problemes dels que ja tenim i molt menys a repetir els errors del passat. Un Govern que pensi en el conjunt de la ciutadania”, ha dit.

“Facin un pas al costat”

Segons Salvador Illa, “si no són capaços de fer-ho, o simplement vostès estan per una altra cosa, li demano, si us plau, els demano que facin un pas al costat i deixin de culpar als altres dels seus fracassos. Centrifugar responsabilitats, culpar els altres de tots els mals no pot ser sempre l’excusa d’una manca imperdonable d’autoexigència i de competència i del progressiu retrocés en l’autogovern de Catalunya. La Catalunya de la propera dècada pot ser la de la concòrdia i el retrobament”.

“Catalunya, senyors diputats, senyores diputades, ha decidit passar pàgina. Està cansada de mentides. Catalunya sap que el retrobament és el seu present i el seu futur, que consisteix en tornar a mirar-nos. Tornar a escoltar-nos. Tornar a trobar-nos. Aquí és on estarà el nostre grup parlamentari sempre. No fa falta repetir un fracàs. Hi ha alternativa, i jo em comprometo a treballar per construir-la i encapçalar-la. I vull fer-ho des del diàleg i pensant en el conjunt de la societat. Els i les socialistes som garantia de solvència i de bon govern, imprescindibles per garantir la reconstrucció social de país, la seva reactivació econòmica i la concòrdia. Catalunya no pot esperar més. Catalunya mereix ja un govern millor”, ha conclòs.