Actualitat

“Hem d’aprendre molt del País Basc, com ara de l’estabilitat que caldria a Catalunya”

16 gener 2023

Salvador Illa en una visita institucional al País Basc, amb el secretari general del PSE-EE, Eneko Andueza

Salvador Illa recorda que encara espera que Aragonès digui si accepta la proposta del PSC per acordar els pressupostos


El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha protagonitzat avui per tercera vegada una visita institucional al País Basc per “estrènyer els llaços d’unió amb Catalunya i seguir aprenent” dels bons exemples del territori basc.

Després de mantenir una reunió de treball amb el secretari general del PSE-EE, Eneko Andueza, Salvador Illa ha destacat en una roda de premsa conjunta que hi ha 5 elements a destacar dels socialistes bascos: l’estabilitat, “en la qual el PSE n’és part fonamental i que tant caldria a Catalunya”; la solidesa de les conviccions socialistes, progressistes i de llibertat, “que es van posar a prova durant anys i en molts moments de forma brutal”; la institucionalitat, “evitant jugar a la política de l’afebliment de les institucions”; la política útil, “deixant de banda els discursos grandiloqüents i anant a les coses concretes”, i treballar per generar prosperitat i alhora protegir la ciutadania.


L’agenda de Salvador Illa al País Basc inclou, entre d’altres, un dinar col·loqui amb empresaris bascos i diverses reunions de treball: “Vindré sempre que pugui a escoltar, aprendre i explicar com veig les coses a Catalunya”.


Pressupostos de la Generalitat

Sobre els pressupostos de la Generalitat, Salvador Illa ha recordat que sempre ha manifestat una voluntat d’arribar a un acord: “No sé si aquesta voluntat hi és per part del govern i d’Aragonès. Sempre hem estat disposats a negociar, no a adherir-nos al que ells diguin”.


“La nostra proposta és un tot, fa temps que és coneguda i genera prosperitat i protecció social. Tot el que inclou té el suport del territori i del Parlament. Ara correspon a ERC i a Aragonès dir si l’accepten o prefereix buscar altres suports. Estem a l’espera”, ha afegit.