Actualitat

“Hem acordat el pressupost per responsabilitat, governant Catalunya des de l’oposició”

14 febrer 2023

Alícia Romero al faristol del Parlament de Catalunya

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha defensat l’acord pressupostari amb el govern com a mecanisme per fer “que Catalunya avanci”, sense “cap intenció de falcar el govern”, sinó garantint que el país “compti amb els recursos necessaris per fer front als problemes i les oportunitats que té per endavant.”

“Com sempre, hem fet un exercici de responsabilitat. L’increment de més de 3.000 milions no es pot perdre per culpa de la visió partidista de la política. Hem posat per davant els interessos de país, demostrant que es pot fer una oposició crítica i alhora constructiva, governant Catalunya des de l’oposició”, ha argumentat Alícia Romero durant el ple parlamentari de debat del pressupost.

Els comptes de la Generalitat per al 2023 no són els pressupostos que hauria fet el PSC, però Alícia Romero s’ha mostrat satisfeta perquè tenen “l’empremta” socialista, que farà possible que Catalunya passi “de la inèrcia a l’acció”.

En aquest sentit, ha recordat el compromís del PSC amb la “política útil”, com ja va quedar palès amb l’acord assolit per aprovar la llei del català a l’escola i amb la renovació dels òrgans parlamentaris caducats. Alícia Romero ha recordat que el de Pere Aragonès és “un govern feble, de només 33 diputats”, que “no podrà , si no és amb diàleg i acord, aprovar lleis ni grans pactes”.

Dos anys de la victòria del PSC

Precisament aquest dimarts, que es compleixen dos anys de la victòria socialista en les darreres eleccions autonòmiques, Alícia Romero ha subratllat que el PSC no comparteix el model de país amb ERC, citant exemples com el projecte independentista i l’aposta per les renovables: “Per això seguirem construint una alternativa, des del respecte i la tolerància a qui pensa diferent, però amb el convenciment que només sumant podem construir”. “Hem demostrat que es pot passar de la política estàtica i de la confrontació a la política dinàmica i d’acords”.

Citant Antón Costas, Alícia Romero ha destacat que vivim un canvi d’era i que per superar les desigualtats caldrà anar més enllà de les polítiques redistributives: “D’aquí la necessitat que Catalunya aposti per projectes i iniciatives que generin prosperitat, basades en el coneixement com a palanca de canvi”.

“Toca anar per feina. Toca posar Catalunya en marxa per superar amb èxit el canvi d’era. Hem d’estar preparats i molt determinats, hem de ser valents”, ha conclòs.