Actualitat

Grand Place (Espanya)

30 novembre 2023

Revista d’idees i debats de la Fundación Mario Onaindia (Zarautz, Gipuzkoa), que es publica semestralment des de l’any 2014. Cada número recull articles originals de diferents autors de manera monogràfica al voltant d’un tema central.

La revista és un dels pilars de la Fundación Mario Onaindia, qui va ser vicepresident del PSE-EE i de qui podeu llegir una interessant biografia a www.marioonaindiafundazioa.org/biografia.

La fundació, a través de diferents projectes entre els quals destaca la seva revista, promou la investigació i la divulgació de la història del liberalisme, el republicanisme i el socialisme al País Basc i Navarra. Pretén també recuperar la cultura política basca progressista, autonomista i de caràcter democràtic, fomentant la pluralitat de la cultura en un entorn dominat pel nacionalisme.

En aquest sentit, la Revista Grand Place es va convertir des del seu naixement (aviat farà deu anys), en el lloc de trobada de nombrosos intel·lectuals, acadèmics i personalitats del món de la cultura, principalment del País Basc, però no només.

Dirigida pel reconegut escriptor i poeta en euskera Felipe Juaristi, la revista ha dedicat els seus números monogràfics a temes com els reptes de la socialdemocràcia, l’educació, sindicalisme i democràcia, la fi d’ETA (especialment interessant i del que us vam parlar amb motiu del desè aniversari de la seva fi), els consells de guerra de Burgos (en els que precisament Mario Onaindia va ser condemnat), els populismes, socialdemocràcia i estat del benestar, identitats, dona-gènere-identitats, etc.

Grand Place cobreix la necessitat d’un àmbit de reflexió vinculat al nostre espai polític molt necessari al País Basc, però a més els continguts que hi podem trobar són interessants per si mateixos i poden enriquir la nostra visió sobre cada tema abordat.

F.G.A.

Fitxa tècnica

Format: edició digital (en línia i en pdf descarregable) i edició en paper

Pàgina web

Llengües: castellà

Xarxes socials: no disposa

Tipus de continguts: editorial, articles de diferents autors al voltant d’un tema monogràfic, converses amb autors Cost: la publicació en paper té un cost de 15 € cada número, i la subscripció de 16 € anuals (dos números). La versió digital de cada número és gratuïta i oberta sis mesos després de la seva publicació en paper.