Actualitat

Francisco Romero anuncia que “vol ser l’alcalde de la política al servei de les persones i el que porti Vilafranca a ser una ciutat moderna, capdavantera i que doni oportunitats a la seva gent”

13 juny 2022

El candidat socialista vol l’alcaldia de Vilafranca per a portar-la als barris, per treballar amb més intensitat en els projectes transformadors que ja s’estan portant a terme i per reclamar amb fermesa els recursos i drets que depenen d’altres administracions, com la sanitat pública.

El dilluns 13 de juny, FranCisco Romero, anunciava públicament les seves ganes de ser l’alcalde de Vilafranca la proper legislatura. Així ho explicava en un acte que va omplir la sala gran de l’Escorxador, on s’hi van donar cita més de 130 persones per tal de mostrar-li el seu suport. 

Entre les cares conegudes, hi havia representants dels sindicats, entitats, associacions de veïns, regidors i exalcaldes.  Molts militants i simpatitzants i veïns i veïnes de la vila, van voler assistir a l’acte per escoltar la seva visió de la política municipal i de la Vilafranca en la que ja està treballant.

La regidora socialista, Lourdes Sánchez, va obrir l’acte amb el poema de Machado, Cantares, un dels autors més importants per a Romero: “Caminante no hay camino, se hace camino al andar, avui encetem públicament un nou tram de camí que ens ha de portar a assolir l’alcaldia de Vilafranca” començava la regidora. A través de les paraules i el testimoni de la família, amics i companys, Sánchez va anar construint la biografia i la personalitat de Romero. La seva intervenció va permetre gaudir de moments molt emotius i intensos. Sobre el candidat, Sánchez va destacar que Romero “creu en la política local per a millorar la vida de les persones”. La descripció de qui és Romero va sumar una llarga llista d’adjectius “eficient, perseverant, amb visió de futur, llest, treballador, astut, tenaç, sincer, proper, autèntic, bona persona, enamorat i al servei de Vilafranca, entre moltes altres”.  Finalment la regidora va destacar que el candidat del PSC “ha arribat a un gran punt de maduresa política, aquests nous temps, necessiten persones com ell per a tirar endavant un futur per a tothom a Vilafranca”.

Seguidament, va pujar a l’escenari la seva dona, Montse Farré, que va donar la visió de Romero més personal, familiar i casolana. En va destacar valors com “noblesa, inconformisme, perseverança., És treballador, amb sentit de l’humor, un home de rutines que aprofita l’esmorzar per a felicitar els aniversaris dels seus contactes per Instagram”.

Finalment, va arribar el torn de FranCisco Romero, que va començar el seu discurs fent un reconeixement a les entitats presents i en general a totes les entitats de Vilafranca, assegurant que “cal valorar i potenciar l’aliança entre les entitats i l’Ajuntament, perquè gràcies a elles podem arribar més enllà d’on ho faríem només com a administració”.

Un dels eixos importants de la visió política de Romero és el municipalisme, així ho va evidenciar explicant que l’entén “com la força que tenen les ciutats per fer front, des de la proximitat, als reptes que se’ns presenten. En 10 minuts pots canviar la vida d’una persona, gràcies a ser l’administració més propera”. En aquest sentit, Romero va manifestar la seva passió per Vilafranca i la vocació de ser servidor públic, la qual cosa va matissar “no vol dir viure de la política, cal que posem en valor els polítics locals, que tenen les seves professions i que compaginen amb les responsabilitats públiques. Això ens permet estar en contacte amb la realitat i entendre i compartir els problemes de la gent”. Romero va voler recordar que els socialistes de Vilafranca són l’única força política que sempre ha afavorit l’aprovació dels pressupostos municipals “en cada votació primer pensem què és el que necessita la gent de Vilafranca, sense tenir en compte la lògica de partit. Sense pressupostos no hi ha serveis per a la ciutadania, ni oportunitats, per això hem afavorit els acords d’estabilitat i el pressupost”.

El següent eix del discurs es va centrar en la realitat que ja està en marxa i que s’està treballant des de les seves àrees a l’Ajuntament “amb projectes innovadors i d’impacte com és el Pla d’Intervenció Integral del Centre i c/ Comerç (PIICC) que s’inspira en el Barcelona posa’t guapa de Maragall”. Aquest ésun programa que compta amb inversions rècord per habitant, cofinançat a parts iguals amb altres administracions. El PIICC, va explicar Romero “vol arribar a tots els espais públics, posar en valor el patrimoni i la cultura i alhora ens serveix per a detectar iniciatives i necessitats dins l’àmbit de l’habitatge, l’eficiència energètica, l’ocupació dels joves o les necessitats de les empreses”. Aquest programa, afirmava Romero “rehabilita, transforma i impulsa i és la base de la nova realitat que estem gestionant nosaltres i que apostem per continuar amplificant amb més força des de l’alcaldia”.

Romero va continuar explicant que des de l’alcaldia caldrà amplificar i complementar actuacions de mobilitat sostenible com les connexions de carrils bici i de vianants amb la comarca, com el vial que ja s’ha fet cap a les Cabanyes o als Monjos.

Per Romero, tenir la força de l’Alcaldia, representa treballar colze a colze amb les entitats per això assegura que “em desplaçaré amb l’equip tècnic una setmana sencera a tots els barris de manera rotatòria, continuant amb el que ja estic fent dins les propostes que actualment gestionem. Treballant als barris podem contrastar el que estem fent amb els ciutadans i donem un servei de proximitat i reconnexió”.

Durant el seu discurs, Romero, va voler agrair als treballadors de l’Ajuntament de Vilafranca la seva dedicació “tenim grans professionals, hem de dotar-los de recursos, ampliar els equips i donar-los suport”. En aquest sentit, va tocar el tema de la seguretat ciutadana “és un dels temes que sempre surten a les reunions als barris, si donem més recursos als professionals donarem el tomb a la situació.”

Segons Romero, ser l’alcalde de Vilafranca ha de servir també per fer una defensa radical i ferma dels interessos de la gent de Vilafranca en els temes que no són competència de l’Ajuntament, però que ens afecten com la sanitat, l’educació i les infraestructures “l’alcalde ha d’estar al capdavant de les demandes i actuar amb molta fermesa pels interessos dels ciutadans”.

Una altre aposta personal que el candidat vol posar en marxa des de l’alcaldia, és un programa de beques per a estudiants que no permeti que cap jove de Vilafranca es quedi sense poder estudiar a causa de la seva situació econòmica o social. També li preocupa que els joves es puguin quedar a treballar i desenvolupar la seva vida a Vilafranca.

Per acabar, Romero subratllava que durant els propers mesos es continuarà gestionant la realitat dels projectes actuals i aviat es començarà a preparar a elaborar el programa electoral. En aquest sentit, Romero destaca que “volem fer trobades, cafès, sopars, perquè la gent participi dels temes que ja gestionem i dels propers que podem fer, volem que els vilafranquins i vilafranquines comptin amb nosaltres i que puguem iniciar aquesta nova etapa, aprofitant les oportunitats que tenim sobre la taula. Vilafranca es mereix ganes, il·lusió, ser una ciutat moderna i capdavantera i que doni oportunitats a la seva gent”.