Actualitat

“Fan un mal servei a Catalunya, a les escoles i a la defensa del català aquells que en polititzen el seu ús i polititzen l’educació”

11 desembre 2021

Salvador Illa al Pallars Jussà i la Val d’Aran

El president del Grup Socialista i cap de l’oposició, Salvador Illa ha afirmat avui que “el millor que podem fer des de la política és deixar treballar els professionals de l’educació. Prou de polititzar la llengua i l’ensenyament. Si volem defensar els centres d’educació, l’últim que hem de fer és polititzar el català. El català és i ha de continuar sent llengua vehicular, la immersió funciona, però això no pot comportar haver d’atacar el castellà”.

“Fan un mal servei a Catalunya, a les escoles de Catalunya i a la defensa del català aquells que en polititzen el seu ús i polititzen l’educació. Els socialistes treballarem perquè els professionals dels centres educatius puguin fer la seva feina en pau i defensarem que les llengües han  de ser una eina de comunicació i mai una excusa per a la confrontació”, ha afegit.

Després de visitar l’Hospital del Pallars i de reunir-se amb la direcció del centre, en el marc d’una visita de dos dies al Pallars Jussà i la Val d’Aran, Salvador Illa ha fet “una crida a la prudència” en relació a la pandèmia i ha constatat “un cop més que el camí de sortida és la vacunació”. Durant la visita a l’Hospital del Pallars el cap de l’oposició, acompanyat dels diputats Sílvia Romero i Òscar Ordeig, ha pogut “conèixer de primera mà l’altíssima qualitat professional de les persones que hi treballen, i també els seus plans de futur pel que fa a l’ampliació del centre i de les plantilles”.

El tweet destacat

Vídeo de la intervenció completa