Actualitat

Europa més a prop

30 setembre 2022

Fa dies l’Oficina Parlamentària del PSC de Barcelona va organitzar una visita política a la capital d’Europa, un grup nombrós de militants del PSC vàrem tenir l’oportunitat de poder copsar d’a prop la complicada vida comunitària, realitzant una visita al Parlament europeu i a les seves instal·lacions.

 A part de l’endinsament polític,  es va planificar d’una forma molt acurada, eficient i amb agenda quasi britànica (ara que ja no hi son) un recorregut per la bella ciutat de Bruges i per la cosmopolita Brussel·les.

Els impressionants edificis comunitaris ens van rebre amb una activitat frenètica, amb un equip humà de més de 8000 funcionaris i amb la curiosa i variada política que allà es desenvolupa. Dins d’aquesta feina diplomàtica , que a vegades no és gens fàcil d’entendre, cal destacar que el grup del S&D ens va facilitar l’accés a una de les reunions més rellevants que van haver, potser, des de feia temps.

El Secretari General de l’OTAN Jens Stoltenberg va participar a la reunió del grup parlamentari  de socialistes i demòcrates. El Secretari General, antic Primer Ministre socialdemòcrata de Noruega, va exposar la situació delicada en la qual ens trobem per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. En les intervencions posteriors els membres de la família socialista no van estalviar preguntes i comentaris punyents i compromesos, destacant la preocupació pels socis dels països més propers al conflicte. Sentíem el privilegi i el pes que suposa pertànyer a una família política que participa de solucions en un món en tensió. La conductora de l’acte, la companya i presidenta del grup els socialistes europeus a la cambra, Iratxe Garcia va fer una salutació a la delegació de Barcelona.

Per poder entendre el funcionament d’una de les potes de l’engranatge europeu, vàrem estar acompanyats de l’eurodiputat del PSC, Javi López i el Primer Secretar de la Federació del PSC de Barcelona Ferran Pedret. El company parlamentari europeu ens va endinsar e el complex món legal i polític del Parlament Europeu. L’expressió més evident de l’aplicació del federalisme, on 23 idiomes, 3 alfabets,  8 grups polítics i 27 estats amb els seus respectius ministres dels rams fa que no sigui fàcil qualsevol iniciativa. Però,  és la prova de que si es vol, es pot, que no es una quimera fer caure fronteres físiques i mentals, demostra que hem de construir més integració, demostra que la unió ens fa més forts, demostra que tots aquells que basen la seva política en la divisió i l’enfrontament estan abocats al fracàs. Una Europa forta ha fet front a reptes com la pandèmia, la guerra i la crisi econòmica i també ho farà amb  el medi ambient amb polítiques d’intervenció, és a dir amb polítiques més socialistes

En definitiva, més Europa, més integració, més socialdemocràcia, més solidaritat, més col·laboració vol dir menys fronteres, menys egoisme i menys nosaltres sols.