Actualitat

“És impossible governar Catalunya i superar la sequera d’esquena als ajuntaments”

31 març 2023

La diputada socialista i secretària de Transició Ecològica del PSC, Sílvia Paneque, ha qualificat de “decebedora” la cimera de l’aigua convocada per Pere Aragonès, tenint en compte que el govern no ha volgut complir el seu compromís d’eliminar o flexibilitzar les sancions als ajuntaments. “És impossible governar Catalunya i superar la sequera d’esquena als ajuntaments i als alcaldes”.

En roda de premsa posterior a la cimera, Sílvia Paneque ha manifestat que “sancionar és un greu error d’enfocament” perquè “cap alcalde ni alcaldessa està malmetent aigua”. “És un greu error no buscar la col•laboració entre institucions i apuntar a consumidors concrets, com ara ajuntaments, agricultors o el sector turístic”.

“Aquest moment d’emergència hauria de ser de col·laboració i de pragmatisme per mobilitzar recursos i per ser àgils, no per assenyalar a cap sector o als ajuntaments”, ha afegit Sílvia Paneque, que ha recordat que els i les socialistes van acceptar tramitar el decret del govern contra la sequera a canvi d’introduir-hi rectificacions.

“Però el govern ens ha fallat i no ha fet el que va dir”, que és complir amb les tres peticions del grup PSC-Units: retirar el règim sancionador als ajuntaments, oferir ajuts als municipis i prioritzar les infraestructures més urgents.

Sílvia Paneque ha rebutjat que el govern asseguri que no hi ha hagut acord per electorialisme: “Apuntar els ajuntaments sí que és electoralisme. El govern parla d’electoralisme, però només cal recordar les declaracions de Campuzano a Santa Coloma de Gramenet”.