Actualitat

“Els socialistes som al centre dels acords a Catalunya i a Espanya”

11 març 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha recordat que “fa dos anys alguns deien que el govern de coalició duraria dos telediaris i alguns firmaven vetos als socialistes a Catalunya”, però “dos anys després som al centre dels acords a Catalunya i tres anys després segueix el govern de coalició”. 

En un acte a la Rambla del Carmel amb el viceprimer secretari de Política Municipal del PSC i candidat a l’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, Salvador Illa ha defensat la “paciència estratègica” dels socialistes i ha posat en valor la seva “metodologia”, allunyada de “la improvisació, la immediatesa i el moure’s a cop d’ocurrència”. 

En aquest sentit, Salvador Illa ha detallat que el PSC pacta “amb qui vol fer progressar les coses” i, per això, ha fet possible que Catalunya tingui un nou pressupost a través d’un acord “que és bo per a Catalunya i és bo per a Barcelona”. 

Sobre les eleccions municipals, Salvador Illa ha lamentat que Ada Colau i Xavier Trias hagin “pactat per impedir que Jaume Collboni” sigui alcalde. “Trias i Colau es necessiten, no s’entén Colau sense Trias, i no s’explica Trias sense Colau”, i per això han segellat “un pacte del passat contra el futur de Barcelona”, ha afegit Salvador Illa

Reforma de la Rambla del Carmel 

Jaume Collboni ha anunciat la reforma de la Rambla del Carmel en el proper mandat per posar al dia aquest espai neuràlgic del barri i dotar-lo de tots els usos que la ciutadania necessita. “Barcelona és molt més que l’Eixample i l’Eixample és molt més que les voreres amples que estan fent a Consell de Cent. Barcelona és la suma dels seus 73 barris i tots s’han de poder aprofitar de la prosperitat de la ciutat, sense crear barris de primera i de segona”.

El candidat socialista ha recordat que, si és investit alcalde, doblarà els recursos destinats al Pla de Barris, dels 150M€ actuals fins a 300M€, amb propostes concretes que donin resposta a les demandes del territori i que transformin realment la vida als barris.