Actualitat

”Els Pressupostos Generals són una palanca per dotar les institucions culturals i científiques de Barcelona de més recursos per fer efectiva la cocapitalitat”

15 novembre 2021

Miquel Iceta i Meritxell Batet al Esmorzar Fòrum Europa

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha destacat aquest dilluns que la cultura és un factor important de desenvolupament, cohesió territorial i sostenibilitat, i que un exemple del compromís del Govern d’Espanya amb la vertebració del territori i la indústria del sector és precisament la cocapitalitat cultural i científica de Barcelona.

“Ni regal ni privilegi; justícia i compromís intel·ligent en benefici de tots. ¿O és que beneficiar Barcelona no és beneficiar Espanya? no és moment d’aixecar murs sinó d’estendre ponts”, ha destacat Miquel Iceta en un esmorzar informatiu a Barcelona.

La voluntat del Govern espanyol és reconèixer la capitalitat cultural i científica que també exerceix Barcelona, “mal que els pesi a alguns”. “Volem que es pugui dotar les institucions culturals i científiques de Barcelona de més recursos per impulsar els seus objectius i exercir un colideratge actiu amb la resta de les institucions públiques presents als consorcis i fundacions d’entitats d’especial rellevància cultural i científica”, ha afegit.

Miquel Iceta ha anunciat que el dimecres que ve se signarà a Barcelona el protocol que definirà la transferència dels 20 milions d’euros que es repartiran a diferents institucions culturals i científiques de Barcelona a través de la concessió directa de 37 subvencions.

I, en aquest sentit, ha recordat que “els Pressupostos Generals de l’Estat són una palanca per dotar les institucions culturals i científiques de Barcelona de més recursos per fer efectiva la cocapitalitat”. Més enllà de l’àmbit de la Cultura i l’Esport, el ministre ha detallat que els Pressupostos Generals de l’Estat destinen a Catalunya 2.230 milions d’euros, un 6,1% més que en els pressupostos del 2021. Sumant els 236,8 milions d’euros com a transferències de capital a Catalunya, la quantia total és “la més alta destinada a Catalunya en els darrers 10 anys”.

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha estat l’encarregada de presentar el ministre Miquel Iceta, de qui ha destacat “la seva capacitat de fugida de les trinxeres i els enfrontaments”. “Com a ministre de Cultura el Miquel és una garantia de compromís de l’Estat amb la identitat i la convivència de Catalunya. Com a membre del govern, no hi ha millor defensor ni impulsor possible per a la plena implicació de l’Estat en la realitat catalana”, ha resumit Meritxell Batet.

Les fotos de Miquel Iceta a l’esmorzar de Fòrum Europa

Festa de la Rosa del Vallès Oriental

Vídeo de la intervenció completa

El tweet destacat