Actualitat

“Els fons europeus són una oportunitat històrica per canviar les ciutats”

19 febrer 2022

Raquel Sánchez, Laia Bonet, Silvia Paneque, Javi López i Anton

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha destacat avui que “els fons europeus representen una oportunitat històrica per canviar les ciutats”.

“La mobilització de fons europeus serà històrica. Tenim una oportunitat extraordinària, no podem perdre aquesta oportunitat“, ha afegit la ministra durant l’acte ‘D’Europa als municipis: Construint ciutats pròsperes i sostenibles’, al Casal Socialista Joan Reventós, en el que també hi han participat Javi Lopez, Diputat del PSC al Parlament Europeu i membre de la Presidència del PES; Laia Bonet, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Silvia Paneque, Diputada al Parlament i Portaveu i regidora del Grup Socialista a l’Ajuntament de Girona; i Antonio Poveda, Senador Autonòmic, Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Tinent d’Alcalde de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

Antonio Poveda ha explicat que les ciutats i els ministeris estan impulsant moltes mesures contra el canvi climàtic i que, en canvi, “a Catalunya les ciutats no se senten acompanyades per la Generalitat”.

Per la seva banda, Laia Bonet ha dig que “tot allò que fem amb la millor de les voluntats però sense recursos i de forma provisional, s’acaba convertint en estructural perquè no hi ha ningú més al darrere per posar recursos i polítiques.”

La diputada socialista Sílvia Paneque ha assegurat que el món municipal serà indispensable per tots els canvis que venen marcats per Europa, i ha reclamat a la Generalitat “que es posi les piles” en matèria d’energies renovables.

L’eurodiputat Javi López ha apostat per reflexionar sobre quin model de ciutats resultarà de la transformació ecològica, destacant que “el pacte verd europeu és el programa estrella de la UE i té per objectiu la descarbonització de l’economia, el canvi més profund des de la revolució industrial”.

El tweet destacat

Vídeo de l’acte