Actualitat

Els darrers 6 mesos s’han plantat 1.261 arbres a L’Hospitalet

10 juny 2021

Els darrers 6 mesos s’han plantat 1.261 arbres a L’Hospitalet
S’ha incrementat la cobertura arbòria, s’han renovat les espècies i s’han fet plantacions en noves ubicacions.El nou arbrat permet absorbir més de 85 tones de CO2 a l’any i reduir els nivells d’ozó, diòxid de nitrogen i diòxid de sulfur

Coincidint demà, 5 de juny, amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l’Ajuntament fa balanç dels treballs de renovació i ampliació de l’arbrat viari i dels espais verds que s’han fet en els darrers sis mesos i que han permès plantar a tots els barris de L’Hospitalet 1.261 arbres nous, al voltant de 300 més dels previstos inicialment. 738 exemplars s’han plantat en les tasques de reposició i 523 s’han ubicat en nous emplaçaments.

Amb aquesta actuació s’ha incrementat la cobertura arbòria de carrers, parcs i jardins, s’han renovat exemplars per espècies que s’adapten millor a l’espai urbà i s’han ampliat les ubicacions de la ciutat que compten amb arbrat. 926 unitats s’han plantat en zones verdes i 335 en les vies urbanes.

Entre els espais on s’han fet plantacions en nous emplaçaments hi ha els jardins de Can Sumarro, el parc de la Cabana/carrer del Canigó, el parc de la Remunta, el carrer de Narcís Monturiol (entre l’avinguda d’Amadeu Torner i el carrer del Gasòmetre), el talús del carrer de Sant Rafael, l’entorn de l’Escola Oficial d’Idiomes (Can Serra), el passeig de Bellvitge i les mitjanes del districte econòmic.

Dos equips de treball s’han repartit les tasques de plantació del nou arbrat a les zones nord i sud de L’Hospitalet. Inicialment els exemplars van provenir del viver municipal, que comptava amb un nombre important d’unitats, i posteriorment van arribar les noves comandes que van servir per completar els treballs de renovació i ampliació de l’arbrat de la ciutat.

En l’actuació als carrers s’ha prioritzat la plantació en escocells buits o amb arbres que s’havien assecat, i els exemplars que no havien tingut un desenvolupament adequat han estat substituïts per altres espècies amb més capçada. També s’ha potenciat l’increment d’arbres als parcs i jardins, com a espais preferents d’estada i gaudi de la ciutadania, i s’han plantat unitats en nous emplaçaments.

El nou arbrat permet absorbir 85,1 tones de CO2 a l’any i interceptar 5,9 milions de litres de pluja, a més de reduir els nivells d’ozó (90,5 quilos), el diòxid de nitrogen i el diòxid de sulfur.

Amb aquestes actuacions s’avança en la implantació del Pla director del verd urbà de L’Hospitalet, l’objectiu del qual és fer la transició dels espais verds i l’arbrat de la ciutat cap a un nou verd urbà biodivers, saludable, sostenible, resilient i adaptat a l’ecosistema urbà, que disposi de les millors condicions per al seu desenvolupament i amb capacitat d’adaptació al canvi climàtic. La finalitat és tenir un verd accessible, amb una distribució equitativa i justa que satisfaci les necessitats de la ciutat, tot actuant per la millora mediambiental, social i de la salut de les persones.