Actualitat

“Els catalans no es mereixen no estar representats per la persona que ocupa la Presidència de la Generalitat”

27 juliol 2021

8388ab0b-256d-4686-ba06-5b97acd0790a

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar i cap de l’Oposició, Salvador Illa, s’ha mostrat partidari “del diàleg, la negociació i el pacte. Un diàleg bilateral, com en el de la comissió que es reuneix la setmana que ve, però també en els fòrums multilaterals com la Conferència de Presidents, on s’abordaran temes cabdals de la pandèmia com els fons europeus. Demano al President Aragonès que hi assisteixi per representar totes les catalanes i els catalans”. “És un error que no hi assisteixi. Els catalans no es mereixen no estar representats per la persona que ocupa la Presidència de la Generalitat”, ha afegit.

 

Després de participar en els cursos d’estiu de la Universitat del País Basc, Salvador Illa ha explicat que ahir “vaig mantenir una reunió privada amb el Lehendakari Urkullu, a qui vaig traslladar un agraïment per tot el que ha fet per tal que Catalunya trobi el seu camí”.

 

Salvador Illa ha indicat que “també  hi ha d’haver un diàleg entre catalans, perquè som una societat plural i hem de tenir un fòrum on contrastar-nos i buscar consensos. Hem d’aprofitar els canvis profunds que també generen grans oportunitats per a la societat catalana i espanyola”. “La societat catalana s’està movent cap al retrobament, la concòrdia i la convivència, qui no es mou és el President i el seu Govern”, ha conclòs.