Actualitat

“Els acords són una oportunitat per continuar avançant en convivència i normalització política de Catalunya”

2 novembre 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha posat de manifest la unitat del PSC i del PSOE “respecte a la necessitat de reeditar un nou govern de coalició progressista i la voluntat de fer-ho possible arribant a acords amb altres forces”.

“Vull expressar la satisfacció per trobar-nos avui més prop de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern. La majoria de catalans va votar per a frenar un govern de la dreta i la ultradreta i amb aquesta mena d’acords estem actuant amb realisme, determinació i valentia per a evitar que això pugui ocórrer”, ha destacat Salvador Illa en una compareixença conjunta amb Félix Bolaños al Casal Socialista Joan Reventós.

Salvador Illa ha defensat “seguir avançant, amb prudència, per assolir l’objectiu de sumar la resta de forces polítiques que són necessàries” per fer possible la investidura de Pedro Sánchez, assenyalant que els acords són “una oportunitat per continuar avançant en el camí de la convivència i la normalització política de Catalunya”.

Tanmateix, ha recordat que “la dreta va frustrar les aspiracions de la majoria de catalans i catalanes” ara fa 10 anys. “La fractura generada ens ha llastrat durant els últims anys no només a Catalunya, sinó a tota Espanya, i avui la immensa majoria de catalans apostem pel retrobament total, que és possible perquè existeix una majoria d’espanyols representada en el Congrés que l’avala”, ha afegit.

“Els catalans, igual que el conjunt d’espanyols, som gent de concòrdia, de diàleg i d’afectes, volem avançar, volem que les nostres vides, feines, famílies, es desenvolupin en pau i amb esperança en el futur col·lectiu”, ha valorat.

Salvador Illa també ha explicat que “la societat catalana ha passat pàgina, i avui, són els partits polítics els que comencem a deixar enrere massa anys de ressentiments, absència de diàleg i desacords”. “Com a socialista, però també com a català, m’emociona estar presenciant una nova etapa amb la qual esperem deixar enrere una ruptura política que es va convertir en ruptura social amb conseqüències molt doloroses. No serà fàcil, però estic convençut que valdrà la pena”.