Actualitat

“Els acords d’investidura són una aposta per la convivència i serveixen per frenar la ultradreta”

10 novembre 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha defensat avui els acords que s’estan tancant amb diferents partits per fer possible un nou govern progressista liderat per Pedro Sánchez: “Els acords d’investidura són una aposta per la convivència i serveixen per frenar la ultradreta”.

“Aquests acords són una aposta per la convivència i serveixen per frenar la ultradreta”, ha defensat Salvador Illa en la inauguració de la jornada ‘Millora de la Gestió Pública: Governança i Servei Públic’, organitzada al Casal Socialista Joan Reventós per la Fundació Rafael Campalans i el PSC.

Salvador Illa ha recordat que el resultat del 23J va obrir “una oportunitat” que “exigeix ofici polític”, i que cal entomar “amb confiança i serenor”. “Confiança davant els qui sembren la por i diuen que es trenca tot, confiança en la democràcia espanyola, que és sòlida i robusta. I serenor davant els comportaments i sortides de to que estem veient”.

Reforma de l’Administració

Sobre la reforma de l’Administració, Salvador Illa ha admès que “és un tema molt complex” i que “molta gent recomana que és millor no posar-s’hi”. “Però no podem no fer-ho, és una de les principals prioritats que té Catalunya en els pròxims anys”, ha explicat Salvador Illa, apostant per abordar la reforma amb realisme.

“L’objectiu és inflexionar una tendència per tal que la gestió pugui ser més eficient i propera al ciutadà. Cal agilitat, sempre amb respecte a les normatives”, ha afegit Salvador Illa, que també ha defensat la simplificació administrativa i aprofitar les facilitats que confereix la tecnologia, entre altres iniciatives.