Actualitat

“El què hauria de fer el Govern de Catalunya, en comptes de criticar als altres, és presentar propostes”

20 juliol 2022

La portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui que “el vicepresident Puigneró critica el què fa el Govern d’Espanya mentre ell no fa res per ajudar les famílies o les empreses. Sincerament, el que hauria de fer el Govern de Catalunya, en comptes de criticar als altres, és presentar propostes”.

A la seva interpel·lació al Govern sobre la situació econòmica, Alícia Romero ha dit al  conseller Giró que “vostè també criticava l’altre dia les propostes del President Sánchez, dient que no baixarien la inflació. I és clar que no. La inflació afecta a tot Europa, i és conseqüència de la guerra que ha pujat els preus, sobretot de l’energia amb un mercat ineficient. La lluita contra la inflació ha de venir de la política monetària i això li pertoca al BCE”.

“I què fa el Govern d’Espanya? Ajudar les famílies, esmorteir la pujada de preus amb ajudes com la creació de més beques o la gratuïtat del transport públic. La pregunta que li fem, des del meu grup, és que han fet vostès. Què fan vostès? Venen uns mesos difícils, conseller. Què té previst fer el Govern de la Generalitat al respecte per acompanyar famílies i empreses?”, ha preguntat.

Segona Romero, “el conseller és molt rígid amb el Govern d’Espanya i molt flexible aquí.  Tenim un Govern que només critica el què fan els altres i no fan. Amb el pressupost del 2023 tenen la oportunitat d’esmenar-se”. “No tenen majoria parlamentària per aprovar-los, ja que el seu soci prioritari, que era la CUP, els hi va donar carbasses. El PSC estem a la oposició però la nostra actitud és sempre constructiva. Volem fer avançar el país. Per nosaltres no quedarà”, ha conclòs.