Actualitat

El PSC votarà a favor del pressupost de la Diputació

23 novembre 2021

Casellas i Fernández a la roda de premsa de pressupostos
Els socialistes han arribat a un acord amb el govern per introduir pràcticament totes les seves propostes als pressupostos

El grup socialista a la Diputació de Girona ha arribat a un acord amb els partits de govern Junts i ERC per a votar favorablement als pressupostos que es votaran demà en plenari. Els diputats Juli Fernández, portaveu, i Pere Casellas, president, del grup socialista han explicat els motius per donar suport als comptes de l’ens provincial.

El portaveu dels socialistes, Juli Fernández, ha explicat que “les principals propostes que vam posar sobre la taula s’han satisfet, de fet pràcticament la seva totalitat i per tant creien que hi ha hagut bona voluntat per arribar a un acord ampli” i ha afegit que “el nostre vot afirmatiu, és un vot responsable. No és el nostre pressupost ni les nostres prioritats però la Diputació és una institució que treballa pels ajuntaments, per la gent de cada municipi i creiem que per responsabilitat hem votat de votar positivament”.

Per la seva part, el president del grup socialista, Pere Casellas, ha afirmat que les propostes que van presentar els socialistes són “fruit del treball durant molt de temps i bon exemple són les mocions que hem anat presentant”. Casellas ha insistit en la “responsabilitat i en la millora substancial als pressupostos amb més recursos per ajuntaments petits i col·lectius vulnerables. Per altra banda, el president del grup socialista, ha considerat important explicar que “en plena crisi postpandèmica no hi ha espai pels versos solitaris, cal estabilitat per afrontar el període que ve, que és difícil. És bo que hi hagi pressupost amb una àmplia majoria, gent i partits responsables perquè el país i els ajuntaments funcionin”.

 

Aquestes eren les propostes dels socialistes:

 

Pel que fa a DIPSALUT, partides destinades a habitatge i situacions de pobresa energètica o de greus dificultats derivades de l’augment del preu de la llum. Suport a les persones i a les famílies per accedir a un habitatge digne en les promocions per pisos de promoció pública.

 

Un model que dediqui de manera permanent percentatges significatius del pressupost a polítiques de sòl i habitatge; que promogui l’habitatge públic i assequible per a tots els ciutadans; que fomenti la rehabilitació; que col·labori amb el sector privat per ampliar el parc d’habitatge assequible o que defensi el lloguer assequible a partir d’un control vinculat.

 

Pel que fa a les situacions de pobresa energètica o del preu de la llum caldria establir actuacions destinades a pal·liar els problemes que es generen actualment.

 

El grup socialista també ha demanat mantenir els diners i percentatges d’aportació de la Diputació al Fons de Cooperació, ja que això permetria als municipis mantenir la despesa.

 

En matèria de promoció econòmica: establir línies d’ajut per a l’elaboració de Plans Estratègics Econòmics Municipals. Concebre la promoció econòmica com un pla estratègic que podria anar més enllà d’un caràcter estrictament econòmic; i en aquest context la Diputació haurà de concedir les ajudes per aquest propòsit derivades d’un pla que tingui com a punt inicial l’estudi i el coneixement precís de les singularitats de cada municipi per assegurar que tindran la màxima repercussió.

Esports i cultura. consolidar les subvencions acordades a la moció aprovada el mes de febrer, dotada amb 150.000,00 € pel sector cultural, reforçar la línia de subvencions per a esdeveniments i meetings esportius i establir línies específiques per a la promoció de l’esport femení, especialment a categories de base