Actualitat

El PSC reivindica avançar en els drets de les dones i demana trobar punts d’acord per erradicar la violència masclista

24 novembre 2023

Aquest migdia ha tingut lloc la celebració de la segona edició del ‘Parlament de les Dones’, una iniciativa que el Pla d’igualtat de gènere de la Cambra preveu que es faci una vegada cada legislatura, i que, enguany, porta com a lema  ‘Per una Catalunya sense cap mena de violència contra les dones i les nenes’.

L´acte ha estat presidit per la presidenta del Parlament, Anna Erra, i ha comptat amb la participació de les diputades dels diferents grups de la Cambra i d’altres convidades.

Per part del grup parlamentari PSC-Units, la representació ha estat encapçalada per  la vicepresidenta segona de Parlament de Catalunya, Assumpta Escarp; la portaveu del grup parlamentari, Alícia Romero; la portaveu de la Comissió d´Igualtat i Feminismes, Gemma Lienas, així com de la resta de les diputades del grup.

En la seva intervenció, Lienas, ha insistit en la “importància de la coeducació per educar des de la igualtat de valors per superar els estereotips de gènere”.

Gemma Lienas també s´ha referit a la violència en l’àmbit de la salut. “Les dones sempre hem estat invisibles als ulls de la medicina, perquè el model que s’ha considerat universal ha estat el cos de l’home, entre homes i dones hi ha grans diferències que la medicina ha de tenir en compte” ha reivindicat la diputada.

Lienas ha conclòs la seva exposició reivindicant totes les dones “que han lluitat abans que nosaltres” i ha demanat “trobar punts d’acord per tirar endavant els drets de les dones i liquidar la violència masclista”.

La jornada ha finalitzat amb l´aprovació d’una declaració amb mesures contra la violència que pateixen dones i nenes que s´ha previst es traslladi a la Junta de Portaveus perquè es pugui llegir en sessió plenària.

El contingut de la declaració ha estat elaborat prèviament per cinc grups de treball: violències en l’àmbit digital; contra la salut; la vulneració dels drets sexuals i reproductius; la perspectiva interseccional de les violències masclistes i la violència.

La celebració d´aquesta iniciativa forma part dels actes programats amb motiu de la commemoració el 25 de novembre del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.