Actualitat

El PSC recorda el compromís d’Ernest Lluch amb el diàleg en el 21è aniversari de la seva mort a mans d’ETA

21 novembre 2021

Homenatge del PSC a Ernest Lluch a Maià de Montcal

El PSC ha rendit aquest diumenge, 21 de novembre, homenatge a l’exministre i dirigent del partit, Ernest Lluch, assassinat per ETA fa 21 anys.

A l’acte celebrat al cementiri de Maià de Montcal, hi van participar l’expresident de la Generalitat, José Montilla, la portaveu socialista en el Parlament, Alicia Romero, i la portaveu adjunta, Sílvia Paneque, entre d’altres.

Allà van recordar Lluch com “un socialista valent i exemplar” i van posar de relleu el seu “compromís i defensa dels valors socialistes, com la igualtat i la justícia social”.

De la seva banda, el primer sectari electe del PSC i president del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha recordat la defensa que va fer Lluch “del diàleg, el respecte i la convivència per aconseguir una societat més lliure”.

També s’hi ha referit a la xarxa el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha destacat, en un missatge, el seu llegat en la sanitat pública i a favor del diàleg i la convivència.

“Fa 21 anys ETA va assassinar al socialista Ernest Lluch, un referent polític que va vertebrar la sanitat pública del nostre país i va treballar sempre en favor del diàleg, la convivència i la concòrdia entre els espanyols i espanyoles. El seu llegat està avui plenament vigent”, ha manifestat Sánchez.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, també a Twitter, ha escrit: “Hem de recordar el passat per entendre el present i per construir un futur de convivència”.

Les fotos de Salvador Illa al Debat de Política General

Visita la galeria amb les millors imatges de Salvador Illa durant la seva intervenció al Parlament de Catalunya

Debat de Política General Parlament

Vídeo resum

L’emocionant vídeo amb alguns dels moments destacats de la intervenció del cap de l’Oposició.

El tweet destacat

Vídeo de la intervenció completa

Vídeo complet de Salvador Illa