Actualitat

El PSC presenta una iniciativa al Parlament que reclama a la Generalitat la construcció d’un CUAP a Abrera

9 febrer 2024

L'alcalde Jesús Naharro, presentant la proposta de resolució al Parlament
En l’actualitat Abrera té un Centre d’Atenció Primària (CAP), però el creixement exponencial de població que ha experimentat la localitat no ha anat acompanyat d’una millora de la inversió en infraestructures i en serveis sanitaris per part de la Generalitat de Catalunya

El PSC ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual demana a la Generalitat que construeixi un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a Abrera. L’objectiu és que el CUAP doni servei a aquest municipi, però també a la zona nord de la comarca del Baix Llobregat.

En l’actualitat Abrera té un Centre d’Atenció Primària (CAP), però el creixement exponencial de població que ha experimentat la localitat no ha anat acompanyat d’una millora de la inversió en infraestructures i en serveis sanitaris per part de la Generalitat de Catalunya, tot i les successives demandes que han fet els diferents governs municipals. Per aquest motiu, la manca de professionals necessaris, la reducció d’horaris d’atenció, el tancament de serveis i la necessitat de tenir unes instal·lacions més àmplies està provocant que veïns i veïnes del municipi no estiguin rebent l’atenció sanitària i mèdica que requereixen.

“Abrera és un municipi que té una posició estratègica molt important dins el Baix Llobregat nord. L’obertura de la B-40, la proximitat a la carretera A2 i el fet que tinguem un cert nombre d’empreses i indústries fa que siguem una localitat que necessiti un equipament sanitari de les característiques d’un CUAP”, ha afirmat l’alcalde Jesús Naharro, que ha recordat també que l’Hospital de Martorell, el centre sanitari de referència més proper, es troba a una distància força considerable.

A més de la construcció d’un nou CUAP, la proposta de resolució també insta el Govern de la Generalitat a “treballar de forma conjunta amb l’Ajuntament per planificar els recursos sanitaris necessaris i accelerar l’aprovació del calendari d’execució de les obres del construcció del nou CAP d’Abrera.”