Actualitat

El PSC presenta una iniciativa al Parlament que busca evitar el tancament de línies a escoles i instituts públics de Sant Feliu de Llobregat

12 febrer 2024

Lourdes Borrell i Esther Niubó

El grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar al Parlament de Catalunya ha registrat una proposta de resolució a la cambra catalana en la qual insta el Govern de la Generalitat a “no tancar cap grup a cap escola ni institut públic de Sant Feliu de Llobregat.” La iniciativa s’ha registrat després que l’Ajuntament s’assabentés de forma extraoficial, i sense tenir cap comunicació per part dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, que la Generalitat havia adoptat “de manera unilateral” la decisió de tancar un grup d’I3 a l’Escola Nadal i un altre de primer d’ESO a l’Institut Olorda.

“A hores d’ara, i malgrat haver fet una petició als Serveis Territorials del Baix Llobregat, no hem rebut cap comunicació per part seva. Però la solució no és la que volen impulsar; la solució passa per baixar les ràtios i mantenir el professorat actual. És l’única manera de mantenir la qualitat educativa que volem que tinguin els infants i joves de la nostra ciutat”, ha afirmat l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, en una atenció mediàtica feta davant l’Escola Nadal i en la qual ha participat també Esther Niubó, actual portaveu d’Educació i Formació Professional del PSC al Parlament.

Niubó ha coincidit amb Borrell que el tancament de línies no és la solució i ha instat el govern català “a aprofitar l’oportunitat que suposa el descens de la natalitat per reduir les ràtios i, en conseqüència, per millorar la qualitat educativa i combatre la segregació escolar. Del contrari, es produirà una reducció desigual de ràtios entre centre públics i concertats, fet que pot comportar una reducció de l’oferta pública.”

“Cal abordar aquesta qüestió tenint present que pels governs independentistes l’educació no ha estat una prioritat. Només cal recordar que Catalunya, després de més de 10 anys d’executius independentistes, està a la cua d’Europa en rendiment educatiu i equitat”, ha afegit la diputada socialista.

Pet tot plegat, ambdues han reclamat al Govern de la Generalitat que atengui la petició, que té el suport majoritari del ple municipal de Sant Feliu, i que “faci partícip” l’Ajuntament, les direccions dels centres i la comunitat educativa a l’hora d’abordar-la.