Actualitat

El PSC presenta els seus alcaldables d’Olot, Les Planes d’Hostoles i Besalú

22 octubre 2022

Josep Guix, a Olot; Joan Fagedas, a Les Planes d’Hostoles i Alejo Almendros, a Besalú seran els candidats socialistes per a les pròximes eleccions municipals

El primer secretari del PSC de comarques gironines, Marc Lamuà, i el president del PSC, Miquel Iceta, han presentat aquest matí els candidats socialistes als municipis d’Olot, Les Planes d’Hostoles i a Besalú. En una trobada de militants, que ha tingut lloc a la seu del PSC d’Olot, i on han assistit Lamuà, Iceta i el subdelegat del govern, Albert Bramon, s’han proclamat candidats l’olotí Josep Guix, el planenc Joan Fagedas i el besaluenc Alejo Almendros. Guix i Fagedas seran ratificats aquesta mateixa tarda al Consell de Federació del PSC.

Marc Lamuà ha valorat molt positivament el fet de “recuperar la llista a Les Planes d’Hostoles després que el 2019 no en tinguéssim, o tornar a presentar-nos a Besalú després de quatre eleccions municipals, setze anys, sense fer-ho, és una molt bona notícia. Això demostra el que diem fa temps: el PSC de comarques gironines està més fort que mai. El PSC és un partit d’entesa, de suma, de govern. I això després d’anys d’enfrontaments és el que volen els veïns i veïnes de la demarcació”.

El ministre de Cultura i president del Partit, Miquel Iceta, ha explicat davant dels militants reunits a la seu del PSC de la Garrotxa a Olot que “s’ha demostrat amb el temps que els socialistes teníem raó en tot allò que hem anat dient els darrers anys. Els socialistes som gent de confiança, que legisla pel bé col·lectiu i que no deixa enrere ningú quan governem, per aquesta raó tenim més força i energia que mai per millorar la vida de les persones als municipis on ens presentem”.

Olot

Josep Guix és portaveu del grup municipal del PSC-CP i portaveu del PSC al Consell Comarcal de la Garrotxa. Va estudiar enginyeria agrària a l’escola superior d’agricultura de Lleida de la Universitat Politècnica de Barcelona. És professor de FP agrària i va ser director de l’Institut la Garrotxa des de 1995 al 2004. Entre el 2004 i el 2011 va ser delegat dels Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Les Planes d’Hostoles

Joan Fagedas va néixer el 1951 a Olot. És bomber i és la primera vegada que es presentarà a una llista electoral com a candidat.

Besalú

Alejo Almendros està vinculat a diferents moviments socials i és molt conegut al municipi. És funcionari de Correus i es presenta per primera vegada com a candidat a Besalú.

VISITA A RIPOLL

El ministre de Cultura ha fet aquest matí una visita a la Portalada del Monestir de Ripoll on ha donat suport a la candidatura del monument a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Posteriorment, ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Ripoll on ha signat el llibre d’honor de la ciutat acompanyat de l’alcalde i els regidors Enric Pérez i Joaquim Merino.