Actualitat

Pere Casellas considera que aquest mandat ha servit per posar Figueres al dia i presenta el seu projecte per fer avançar amb força la ciutat davant un auditori Caputxins ple

21 octubre 2022

El PSC ha presentat aquesta tarda als seus candidats a les alcaldies de Figueres i Castelló d’Empúries amb sengles actes en els quals ha participat Salvador Illa El primer secretari del PSC ha donat suport al candidat socialista a l'alcaldia de Figueres davant més de 200 persones que han omplert l'auditori Caputxins

El vicealcalde de Figueres i candidat socialista a l’alcaldia de Figueres, Pere Casellas, ha presentat avui el seu projecte de ciutat acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa. Durant la seva intervenció, Casellas ha fet un ampli balanç de l’enorme feina que ha fet el govern en aquests tres anys i mig del mandat durant els quals, tot i la pandèmia, s’ha pogut posar la ciutat al dia en serveis i inversions. En aquest sentit, ha destacat la important inversió en la nova maquinària de neteja, amb més de 2 milions d’euros; la contractació de 20 nous agents de la guàrdia urbana; la renovació de l’enllumenat als barris de la ciutat i els quatre plans d’asfaltatge, que suposen l’asfaltatge del 70% dels carrers de Figueres, entre altres coses.

Casellas ha desgranat dades que mostren que Figueres està avançant en la bona direcció i ha fet referència al lideratge comercial de la ciutat, les bones dades turístiques, el potencial del logis Empordà o el desenvolupament de l’estació del TGV. 

El candidat socialista a l’alcaldia de Figueres ha explicat que la ciutat té tres grans reptes davant seu per als anys vinents. En primer lloc, “millorar la qualitat de vida de la ciutat. I això vol dir, més seguretat, més espais verds, més serveis”. El segon, és “l’augment de l’espai dedicat a activitat econòmica, passant del 18% actual al 27%”. Figueres ha d’atraure empreses i inversions, a més d’aprofitar l’enorme potencial del Logis Empordà. I, en tercer lloc, “Figueres ha d’esdevenir un referent en turisme cultural. L’obertura de la casa natal de Dalí al març, el Figueres Film Office i la millora del centre urbà han de fer de la ciutat una experiència de turisme cultural única”.

Casellas ha acabat el seu discurs amb un missatge esperançador: “Hem començat a posar ordre a la ciutat, estem fent avançar Figueres, però entre tots podem aconseguir que Figueres sigui capaç d’aprofitar tot el seu potencial”, ha conclòs.

En la seva intervenció, el primer secretari socialista, Salvador Illa, ha reconegut com una veritat “inqüestionable”  l’eslògan del PSC de Figueres, La Figueres que avança. Illa ha recordat que a totes les poblacions hi ha diverses qüestions essencials, que són les que preocupen als veïns i de les quals parla la gent al carrer, i que Pere Casellas precisament les ha recollit totes en el seu discurs. Entre aquestes qüestions ha destacat molt la importància de la seguretat. També la necessitat de prosperitat, la importància de fer polítiques perquè ningú quedi enrere i la reforma de l’Administració, en el sentit d’agilitzar els processos i tràmits. En relació a la seguretat, Illa ha assenyalat que és fonamental proporcionar a tots els veïns “un espai públic segur, una ciutat ben il·luminada, neta i segura”.

Illa també ha assenyalat la dificultat dels moments actuals, degut a la situació mundial i la crisi provocada per la guerra d’Ucraïna i ha reflexionat que el moment exigeix “fer política útil”, constructiva, creïble i molt respectuosa. A Catalunya ha destacat que convé endreçar políticament el país, que té moltes capacitats, empenta i talent, i protegir la ciutadania de l’increment del cost de la vida.

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

A Castelló d’Empúries, el candidat socialista a l’alcaldia, Antonio Martín, també ha comptat aquesta tarda amb el suport de Salvador Illa. En un acte al Convent de Santa Clara, Martín ha destacat la voluntat de “fer polítiques perquè les classes populars se sentin ateses” i també perquè els joves, que són el futur del municipi, no quedin exclosos del creixement general. El candidat socialista aposta per “un municipi en el qual es conjuguin polítiques per a la cohesió social i per a l’impuls de l’activitat econòmica”, fomentant el comerç i el turisme com a motors. A la vegada, donant protagonisme aI paisatge i la natura com a factors determinants per preservar el futur del municipi i donant també un paper important a la pagesia.

Antonio Martín ha manifestat també la seva satisfacció per estar conformant “un equip de gent seriosa, preparada i sobretot amb ganes de treballar per Castelló d’Empúries”.