Actualitat

El PSC denuncia l’increment d’agressions a funcionaris i funcionàries de presons i la manca d’inversió

4 desembre 2021

Rubén Viñuales, Judith Alcalà i Òscar Aparicio al centre pen

El diputat socialista i conseller de Justícia del Govern Alternatiu, Ruben Viñuales, acompanyat dels diputats i consellers tècnics Judith Alcalà i Òscar Aparicio, han visitat avui el centre penitenciari de Ponent, a Lleida, acompanyats de representants sindicals de CSIF Presons.

Ruben Viñuales ha denunciat “la manca d’inversió dels últims 11 anys a Catalunya, així com l’increment exponencial de les agressions a funcionaris i funcionàries de presons després de la circular 2/2021, que ara es vol modificar, però cal fer-ho amb celeritat”.

També ha alertat de la pèrdua de 500 efectius a les presons catalanes els últims anys: “I aquest any només es creen 67 places, cap d’interior i sense que suposi un augment de la plantilla ni la reposició de l’existent”. En canvi, ha destacat que el Govern d’Espanya “sí que compleix amb els funcionaris i funcionàries de presons, amb la modificació de la Llei per considerar-los Autoritat”. Per tot això, ha reclamat un pla d’inversions en infraestructures penitenciàries a Catalunya.

Tanmateix, s’ha referit al recent acord en matèria de prejubilacions, que ha valorat molt positivament, tot i que “la consellera no ha explicat com es pagarà ni d’on sortiran els recursos”.

El tweet destacat