Actualitat

El PSC demana compareixences al Parlament pels casos de punxades a dones

7 agost 2022

Eleccions Parlament: l’escriptora Gemma Lienas serà la número 4 del PSC

La diputada del grup Socialistes i Units per avançar Gemma Lienas ha afirmat que “estem francament amoïnats pels casos de punxades que hi ha hagut als espais d’oci nocturn, les víctimes dels quals han estat fonamentalment dones joves. És un fenomen que a s’està produint a d’altres països europeus  des de 2021 (a Anglaterra, 1300 denúncies; a França, 1000)”. “Per aquesta raó hem demanat la compareixença al Parlament de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tania Verge, del conseller d’interior, Joan Ignasi Elena, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Així mateix hem entrat una bateria de preguntes i una proposta de resolució, totes en el sentit de redreçar la situació”, ha explicat.

“Creiem que es tracta de fets molt greus que busquen provocar pànic entre les dones per coartar-los la llibertat. És una estratagema habitual en les societats patriarcals com la nostra, on es volen tenir les dones controlades i fora de l’espai públic”, ha dit. Segons la diputada socialista, “de moment en cap dels casos de les punxades no hi ha hagut altes delictes associats (violacions, robatoris…) però la sola punxada ja és un delicte i ocasiona greus perjudicis sobre les víctimes”

“En sembla també greu la banalització que algunes persones han fet d’aquest fenomen, especialment a les xarxes. Considerem que el Govern hauria d’haver  fet front ja a aquests fets i hauria d’haver-se  posat a treballar per abaixar el nivell d’angoixa de les dones i sobretot per garantir-los la seguretat, cosa que per ara no ha fet”, ha conclòs.