Actualitat

EL PSC DEMANA AL PARLAMENT QUE EL 50% DELS RECURSOS OBTINGUTS PER L’IMPOST A LES NUCLEARS…

22 desembre 2021

image1
Mitjançant una esmena a la llei d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat, el PSC, reclama que el 50% dels ingressos relacionats amb les activitats de producció,emmagatzematge i transformació d’energia elèctrica d’origen nuclear s’han de destinar

EL PSC DEMANA AL PARLAMENT QUE EL 50% DELS RECURSOS OBTINGUTS PER L’IMPOST A LES NUCLEARS S’INVIRTEIXI A L’EBRE

 

Mitjançant una esmena a la llei d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat, el PSC, reclama que el 50% dels ingressos relacionats amb les activitats de producció, emmagatzematge i transformació d’energia elèctrica d’origen nuclear s’han de destinar a nodrir un fons per a finançar actuacions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa de les zones afectades per l’impacte ambiental de la producció d’energia elèctrica nuclear.

El Govern pretén recaptar més 60 milions d’euros dels quals solament té previst que un 20% repercuteixin al territori per impulsar projectes de caràcter estratègic que reactivin en les línies que consensuïn les administracions i que poden donar un impuls econòmic de fons als territoris afectats.

Manel de la Vega “aquest és un impost que ha de revertir majoritàriament en el territori. És de sentit comú, si surt del territori, perquè incideix en el medi ambient, ha de quedar al territori, i no com ara què el govern de la Generalitat destina a les Terres de l’Ebre solament un escarransit 20%, d’aquest impost. En una dècada l’Ebre deixarem d’ingressar 600 milions d’euros, en l’argot independentista podríem dir que el govern de la Generalitat ens roba ”.

Per la seva banda Joaquim Paladella, diputat al Parlament ha apel·lat als parlamentaris ebrencs, de la resta de partits a què aprovin aquesta esmena “i que ni sigui per una vegada actuïn en defensa del territori i aprovin allò que com a mínim ens pertoca, ja que no reclamem res de l’altre món, perquè qui patim les conseqüències som la gent de l’Ebre”.

“Necessitem més que ningú aquests recursos per impulsar projectes de caràcter estratègic que reactivin l’economia de la zona perquè som  dels territoris més afectats de Catalunya per la desindustrialització, i no és acceptable que el Govern de la Generalitat no en sigui conscient”..

Això reforça la necessitat d’impulsar un pla d’industrialització que hauria de potenciar la innovació i la recerca potenciant la creació de nous centres tecnològics a les nostres comarques. S’hauria de procedir a fomentar la internacionalització de les empreses ebrenques, fomentant la marca Terres de l’Ebre i la reserva de la biosfera

Així mateix, el diputat del PSC ha mostrat el seu desencís perquè les esmenes presentades pel PSC, d’un total de 26, han estat rebutjades conjuntament per JuntsxCat, ERC I VOX, amb l’abstenció d’En Comú Podem. “ No entenc com En Comú Podem no hagi aprovat  cap de les esmenes del PSC que vam presentar  per l’Ebre. No obstant això, continuarem treballant perquè aprovin la Proposta de Resolució per construir el nou hospital, que vam signar conjuntament”. Ha reblat Joaquim Paladella