Actualitat

El PSC del Baix Llobregat reivindica els drets del col·lectiu LGTBI en la segona edició del partit de futbol contra la LGTBIfòbia a l’Esport

18 febrer 2024

Partit de futbol a Sant Feliu contra la LGTBIfòbia a l'Esport

Amb motiu, el proper dilluns, del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’Esport, un centenar de militants socialistes de la federació del Baix Llobregat, comptabilitzant alcaldesses, alcaldes, regidores, regidors i càrrecs orgànics, han jugat aquest dissabte un partit de futbol a Sant Feliu de Llobregat. Sota el lema ‘Juga amb Orgull’, el PSC del Baix Llobregat vol reivindicar, en aquesta segona edició del ‘matx’, els drets del col·lectiu LGTBI i, molt especialment, dels i les esportistes que han patit algun tipus d’agressió o insult homòfob.

En aquest sentit, el PSC del Baix Llobregat entén l’esport com una pràctica inclusiva i transmissora de valors igualitaris. Uns valors que ens han de permetre superar els prejudicis i els estereotips per tal que, principalment, nenes, nens i joves, en la seva múltiple diversitat, puguin desenvolupar les seves potencialitats en llibertat.

Pel primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda, “resulta fonamental seguir impulsant accions d’aquestes característiques perquè, malauradament, les agressions contra els membres del col·lectiu LGTBI s’han disparat.” “Gràcies a les lleis i les mesures que hem impulsat els i les socialistes en matèria d’igualtat moltes persones han vist millorada i dignificada la seva vida. No obstant això, les agressions i els insults que estem veient ens interpel·len a seguir treballant per garantir una societat lliure i molt més respectuosa envers la diversitat”, ha afegit.

Per la seva part, la secretària de polítiques LGTBI del PSC del Baix Llobregat i regidora a l’Ajuntament d’Esplugues, Claudia Acebrón, ha remarcat que avui “ens hem posat aquesta samarreta per marcar uns quants gols contra la LGTBIfòbia. En aquesta lluita trobaran sempre al Partit Socialista i, especialment ara, davant l’amenaça que suposa pels drets i les llibertats l’avenç de partits d’extrema dreta.”

Ambdós han volgut reivindicar també l’aprovació, ara fa un any, de la llei 4/2023 per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.