Actualitat

El PSC de Barcelona aprova la llista presentada per Jaume Collboni per guanyar l’alcaldia el 28 de maig

30 març 2023

  • Collboni ha configurat una llista preparada per governar, paritària, diversa i plural, que suma experiència i un ampli coneixement de la ciutat per donar resposta a les necessitats actuals dels veïns i veïnes i liderar, de nou, Barcelona.
  • Destaquen les incorporacions de Jordi Valls, advocat i alcalde de Manresa entre 1995 i 2006, conseller de Treball i Indústria l’any 2006 i actual director general de Mercabarna; de Raquel Gil, llicenciada en Dret, membre del Secretariat de la UGT i actual Comissionada de promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat laboral a l’Ajuntament de Barcelona; i de Marta Villanueva, llicenciada en Ciències Polítiques i infermera a la UCI de l’Hospital Clínic que va estar en primera fila durant la pandèmia treballant en el torn de nit.

El Consell de Federació del PSC de Barcelona ha aprovat avui la llista de la candidatura per a l’Alcaldia de Barcelona. El PSC concorre a les properes eleccions municipals del 28 de maig amb un equip preparat per governar, que suma experiència, capacitat de gestió, coneixement de la ciutat i il·lusió per donar resposta a les necessitats dels barcelonins i barcelonines i tornar a fer de Barcelona una ciutat ordenada i amb oportunitats per a tothom. Una llista novament paritària, encapçalada per Jaume Collboni i amb perfils que aporten la diversitat de la Barcelona real perquè el proper govern municipal ho sigui de totes i de tots.

 Així, a les incorporacions ja conegudes de Maria Eugènia Gay i Laia Bonet com a números 2 i 3 respectivament, i a les de Lluís Rabell, que ocuparà el número 7, i Albert Batlle, ara com a número 4, se sumen, entre d’altres, Jordi Valls (9), Raquel Gil (10) i Marta Villanueva (6).

Una aposta pel diàleg i la col·laboració publicoprivada

Llicenciat en Dret per la UAB i PADE IESE, va ser Alcalde de Manresa entre 1995 i 2006, Conseller de Treball i Indústria de la Generalitat l’any 2006 i President de l’Autoritat Portuària de Barcelona entre 2006 i 2010. Posteriorment, s’incorpora al sector privat ocupant diferents responsabilitats al grup SUEZ. Des d’octubre de 2020 és Director General de Mercabarna.

Al llarg de la seva trajectòria, Valls ha demostrat la voluntat d’impulsar projectes en benefici de la comunitat a partir d’acords amb la societat civil i els sectors econòmics. Prova d’això, és l’impuls de diversos projectes al Port de Barcelona per millorar-ne la competitivitat, on destaca l’Hotel Vela i la urbanització dels seus entorns, l’aposta per potenciar el món universitari a partir de l’aliança amb el teixit industrial de Manresa, amb la Fundació Universitària del Bages, o la recent aliança amb empreses alimèntaries per aprofitar l’instrument financer MESBarcelona per a la implantació de la major planta d’autoconsum solar de la península ibèrica.

Defensores dels serveis públics

A més de Valls, Collboni ha sumat dos perfils més amb una clara vocació de servei públic a la candidatura, com són Raquel Gil (10) i Marta Villanueva (6).

Llicenciada en Dret amb postgrau en Estudis Internacionals i Unió europea per la UB, Programa Lideratge i compromís cívic d’ESADE, Raquel Gil és membre del Secretariat de la UGT de Catalunya, en els àmbits de igualtat, polítiques socials i suport a les persones aturades. Entre 2016 i 2019 va ser directora de l’Àrea de Dret de Ciutadania i Polítiques Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

En l’actualitat és comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la precarietat laboral a l’Ajuntament de Barcelona; vicepresidenta del CESB, i en l’àmbit de la concertació social ha promogut l’Acord ‘Barcelona per la ocupació de qualitat’, entre d’altres.

De la seva banda, Marta Villanueva és llicenciada en Ciències Polítiques i en Infermeria, a més de Màster en gestió dels serveis d’infermeria, professió a la qual es dedica des de fa 16 anys, treballant a la UCI de l’Hospital Clínic, el que la fa coneixedora de primera mà de les necessitats del sector i de les mancances que pateix arran la pandèmia del COVID, període durant el qual va estar exercint al costat dels seus companys en el torn de nit.

Amb la voluntat de disposar d’un equip preparat per a governar, Collboni ha volgut comptar de nou amb els regidors i regidores que l’han acompanyat en l’actual mandat en el grup municipal i en la responsabilitat de govern. Així, repeteixen David Escudé (5), Rosa Alarcón (8), Xavier Marcé (11) i Joan Ramon Riera (13).

A aquests noms cal afegir, entre els 20 primers noms de la llista, els de Sara Belbeida (12), Laura Millán (14), Ivan Pera (15), Sofía Bajo (16), Javier Rodríguez (17), Irene Morales (18), Albert Ariso (19) i María José Arteaga (20).

Dissenyada per governar des del primer dia

El PSC ha confeccionat una llista preparada per a governar des del primer minut. Per això Jaume Collboni ha proposat que Maria Eugènia Gay sigui la Tinenta d’Alcalde de Presidència, Bon Govern i Relacions Internacionals, Laia Bonet, Tinenta d’Alcalde d’Urbanisme i Habitatge, Lluis Rabell, Tinent d’Alcalde del Pla de Barris i Participació Ciutadana i Albert Batlle, responsable de Seguretat i Regidor de Ciutat Vella. A aquestes responsabilitats s’afegeixen les de Jordi Valls, com a Tinent d’Alcalde d’Economia i Hisenda, Marta Villanueva com a Responsable de Salut i Raquel Gil com a Responsable de Treball, que garantiran tenir un equip preparat per a governar a partir de l’experiència dilatada que tenen en gestió pública.