Actualitat

El PSC culmina el procés de renovació de les federacions amb la constitució del nou Consell Nacional

10 juliol 2024

Aquest diumenge, 14 de juliol, al Casal Socialista Joan Reventós de Barcelona, es constitueix el nou Consell Nacional del PSC, el màxim òrgan de decisió entre congressos, que serà presidit per Meritxell Batet.

En la sessió constitutiva del pròxim diumenge, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, presentarà l’ informe polític. La intervenció, que serà oberta als mitjans de comunicació, començarà a les 10:00 hores. També es retransmetrà via satèl·lit i es podrà seguir pel canal de YouTube del PSC.

La constitució del Consell -que s’ha retardat per l’avançament electoral a Catalunya- té lloc després de la celebració, al març, del XV Congrés del PSC, i un cop celebrats els diversos congressos de les federacions socialistes, en què s’han escollit els respectius primers i primeres secretàries. Es culmina, així, el procés intern de renovació de les 15 federacions, que acabarà aquest mateix dissabte amb el de la federació de l’Hospitalet de Llobregat.

Amb el de l’Hospitalet, doncs, s’hauran celebrat un total de quinze congressos de federació del PSC arreu de Catalunya. En la meitat de les federacions (53 per cent) hi ha hagut renovació del càrrec de primer o primera secretària (adjuntem el llistat dels nous primers i primeres secretàries).

Als congressos de federació s’ha apostat per anar impulsant de forma progressiva una renovació generacional i una feminització de les cúpules. En aquest sentit, destaquen els nomenaments com a primeres secretàries de Mireia González Sáez (Barcelonès Nord), Sara Jaurrieta (Barcelona) o Èlia Tortolero (Bages-Berguedà-Solsonès), viceprimeres secretàries com Elena Diaz (Maresme), Eva Candela (Vallès Occidental), Aroa Arauzo (Barcelonès Nord), Sonia Guerra (Baix Llobregat), Ana Herrera (Alt Penedès-Garraf) o Noemí Trucharte (Anoia), i secretàries d’Organització com Marta Villanueva (Barcelona), Mercè Cardona (Bages-Berguedà-Solsonès), Marta Moreta (Osona), Bibiana Porras (Terres de l’Ebre), Lucía López (Camp de Tarragona) o Judith Alcalá (Comarques de Lleida).

Llistat primers secretaris:

Comarques Gironines: Marc Lamuà Estañol       

Maresme: David Bote Paz

Vallès Oriental: Jonatan Martínez López

Vallès Occidental: Paco Aranda Vargas

Barcelonès Nord: Mireia González Sáez

Barcelona: Sara Jaurrieta Guarner.

Baix Llobregat: Antonio Poveda Zapata

Alt Penedès-Garraf: Albert Tort Pugibet

Bages-Berguedà-Solsonès: Èlia Tortolero Orejuela

Anoia: Jordi Riba Colom

Osona: Toni Poyato Rodríguez

Terres de l’Ebre: Manel de la Vega Carrera

Camp de Tarragona: Fran Morancho López

Comarques de Lleida: Òscar Ordeig Molist