Actualitat

El PSC-CP formarà part dels governs dels Consells Comarcals de l’Alt Penedès i del Garraf

17 juliol 2023

Divendres i dissabte passat es van celebrar els plens de constitució del Consell Comarcal del Garraf i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, iniciant així la legislatura en aquestes institucions supramunicipals. El PSC-CP seguirà apostant per l’estabilitat, el progrés i el treball útil i compromès amb les nostres comarques, formant part dels governs comarcals a través d’acords de majoria àmplia amb Junts-CM

Al Garraf

El passat divendres es va celebrar el ple de constitució del Consell Comarcal del Garraf.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Junts per Catalunya governaran el Consell Comarcal del Garraf, en base a un acord conjunt amb l’objectiu de treballar en benefici de la comarca, per millorar la vida de les persones del Garraf amb criteris de justícia social.

Teresa Llorens:

“El nostre grup ha arribat a un acord amb Junts per governar el Consell comarcal. Una proposta de treball des de la transversalitat política, amb la voluntat de respondre a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de la comarca del Garraf. La visió social és la prioritat dels propers quatre anys, donant continuïtat a la tasca feta en aquest darrer mandat per aquestes dues formacions al capdavant de la institució.”

L’acord de govern estableix les línies de treball, els objectius de treball per la comarca i l’estructura política del govern, amb una presidència compartida entre Junts-CM (primer any de mandat) i PSC-CP (la resta d’anys de la legislatura). Hi haurà quatre vicepresidències, dues representades pel PSC i dues per Junts-CM.

Conselleres i consellers del PSC-CP al Consell Comarcal del Garraf

A l’Alt Penedès

El dissabte també es va constituir el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, on també es va fer efectiu l’acord entre el PSC-CP i Junts, un acord d’estabilitat institucional per al progrés social, econòmic i territorial de l’Alt Penedès.

Albert Tort:

“Celebrem que avui arranquem nova legislatura al Consell Comarcal amb normalitat institucional, posant de relleu que l’estabilitat és la base de ritme continua per tirar endavant noves iniciatives i caminar amb solidesa i progrés, defensant la utilitat del Consell Comarcal per al territori i les persones que hi vivim, cooperant i ajudant als Ajuntaments, especialment tenint en compte la diversitat de municipis que tenim a l’Alt Penedès i col·laborant amb la resta d’institucions”

L’acord de govern entre PSC-CP i Junts-CM fixa les línies estratègiques de treball per a la comarca, els principis d’actuació i l’estructura política del govern, amb voluntat de seguir endavant amb l’impuls estable i d’iniciatives per a la comarca de l’anterior legislatura. Junts-CM exercirà la presidència de la institució, i el PSC-CP la vicepresidència primera que també actuarà com a portaveu del govern comarcal. Junts-CM exercirà la presidència del Consell d’Alcaldes, i el PSC-CP la presidència del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

Conselleres i consellers del PSC-CP al Consell Comarcal de l’Alt Penedès