Actualitat

El PSC commemora la Diada celebrant que Catalunya torni “a posar-se en marxa” gràcies al diàleg

9 setembre 2023

PSC 11 setembre 2023 Diada Nacional de Catalunya

El PSC commemora la Diada amb un manifest que reivindica el diàleg i la força de Catalunya per jugar un paper internacional destacat i alhora defensar la seva singularitat política i cultural: “Estem esperançats en la capacitat del nostre país per assolir un futur millor”. 

En un manifest amb motiu de la Diada, el PSC celebra que “Catalunya torna gradualment a posar-se en marxa, sobreposant-se a les grans dificultats polítiques, econòmiques i socials viscudes els últims anys”, després que l’aposta pel diàleg hagi començat “a donar els seus fruits”, amb pactes en matèria de pressupostos, infraestructures, llengua i renovació de les institucions. “El retrobament entre catalans i entre catalans i la resta d’espanyols i la cooperació entre institucions han pogut així començar a obrir-se de nou camí”. 

El manifest recorda que les llistes socialistes han obtingut la majoria dels vots dels catalans i les catalanes a les recents eleccions municipals i generals, guanyant així les eleccions a Catalunya tres vegades consecutives. “Des d’aquesta legitimitat i responsabilitat, els i les socialistes encoratgem tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a continuar empenyent conjuntament en aquesta direcció del diàleg i del progrés i a forjar col·lectivament l’esforç de posar definitivament el nostre país en marxa, aprofitant totes les seves enormes possibilitats i abordant tots els reptes globals que, com arreu, ens impacten”. 

“Els i les socialistes de Catalunya estem esperançats en la capacitat del nostre país per assolir un futur millor”, que “haurà superat les ferides de la seva divisió”, “retrobat la seva cohesió social i la seva convivència”, i “reduït les seves desigualtats”, generant una prosperitat compartida i recuperant el lideratge social i econòmic en l’Europa unida de la democràcia i l’Estat del benestar i en l’Espanya del progrés, les llibertats i la pluralitat territorial i cultural”.

Tanmateix, el manifest reivindica que Catalunya ha de poder jugar un paper internacional destacat i alhora defensar la seva singularitat política i cultural. Per a fer-ho, “ha de participar activament de les institucions i això no és possible amb un govern dèbil, desorientat i en manifesta minoria com l’actual Govern de la Generalitat”.