Actualitat

Illa insta a Aragonès a col·laborar amb la resta d’administracions per impulsar la indústria catalana

8 juny 2022

Salvador Illa a una sessió del Parlament

També li demana “autoexigència” en matèria d’execució de les inversions en infraestructures a Catalunya


El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha instat avui a Pere Aragonès a “seguir col•laborant amb la resta d’administracions” per impulsar l’economia i la indústria catalana. 

“En la presentació dels nous models elèctrics de Cupra vostè va estar al seu lloc, on calia estar, defensant els interessos de Catalunya”, juntament amb els governs d’Espanya i els executius de Navarra i la Comunitat Valenciana, ha constatat Salvador Illa a la sessió de control al Parlament, celebrant la presència del president de la Generalitat “de la mateixa manera que en altres ocasions ha calgut retreure la seva absència” en esdeveniments cabdals pels interessos de Catalunya. 

Salvador Illa ha dit que “en temps difícils no abunden les notícies positives, i aquesta ho és”, afegint que “en temps difícils també calen governs decidits, cohesionats i amb lideratges forts i no és el que tenim a Catalunya”. 

El líder socialista ha destacat que, ara més que mai, “cal col•laboració i no competició entre les diferents administracions”, així com treballar pensant en el llarg termini amb diàleg per tal de potenciar les polítiques industrials. 

En relació a l’execució de les inversions matèria d’infraestructures, Salvador Illa ha recordat que la Generalitat supera per poc el 50%: “Compta amb el meu suport per ser exigent en aquest àmbit, però li demano que també sigui autoexigent amb el que fa el seu govern”.