Actualitat

“El nostre objectiu és fer una política que sap arribar a acords per unir”

15 gener 2022

Salvador Illa, Lluïsa Moret i Miquel Iceta en una reunió interparlamentària del PSC

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que un dels principals objectius del partit per a aquest 2022 és “la utilitat, fer una política útil, encara hi ha un cert allunyament de la ciutadania amb la política. Calen reformes i canvis, i cal subratllar aquesta idea de la política útil, una política que sap arribar a acords per unir. Una política serena, que fuig de la confrontació estèril i la immediatesa. Una política que busca més la reflexió i el raonament en debats constructius, que és el que demana la ciutadania. A Catalunya la política útil vol dir construir una alternativa davant un Govern dividit i que no funciona”.

A la reunió interparlamentària del PSC celebrada aquest matí a Barcelona, Salvador Illa ha començat la seva intervenció amb “paraules d’agraïment a Teresa Cunillera, exemple de servidora publica que en moments molt complexos va atendre la petició d’ocupar una responsabilitat com la Delegació del Govern a Catalunya. Ha fet una feina magnífica que s’ha de reconèixer”. Ha pronunciat també unes paraula també de benvinguda i d’agraïment a la nova delegada, Maria Eugènia Gay, “que estem segurs que treballarà també pel diàleg i la concòrdia”.

Al Parlament, com a exemple d’arribar a acords, Salvador Illa ha posat la llei electoral: “fins ara no hem estat capaços de fer-ho, i els socialistes hem de fer tots els esforços necessaris perquè s’aprovi aquests primers sis mesos de 2022. Per nosaltres no quedarà”. Al Congrés i el Senat, ha assegurat que la utilitat passa pel suport a un Govern d’Espanya que transforma. En aquest sentit, ha parlat de la reforma laboral. “La reforma laboral ha estat acordada pels agents socials i és un exemple d’aquesta política útil. A veure si aquests que s’omplen tant la boca de diàleg saben estar a l’alçada del diàleg constructiu entre els agents socials. Curiosa coincidència, l’obstrucció d’ERC i PP a l’acord”, ha dit.

“A Europa volem apuntalar el bon moment socialdemòcrata. La política útil també és defensar d’una forma serena i realista l’ús del català a Europa. Si l’ús social del català ha retrocedit, s’haurà de començar a demanar comptes als que han governat Catalunya els darrers deu anys. Menys lliçons i més utilitat. Estarem per la defensa del català i també per evitar que el castellà sigui tractat com una llengua estrangera a Catalunya”, ha afegit.