Actualitat

El Govern Alternatiu torna a reunir la taula permanent sobre la sequera per valorar l’entrada en emergència

12 febrer 2024

El Govern Alternatiu ha reunit per quarta vegada la taula permanent sobre la sequera per valorar l’entrada en emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat i continuar fent seguiment de la greu situació que viu Catalunya.

La reunió s´ha celebrat aquest migdia al Parlament de Catalunya i ha estat presidida pel cap de l’Oposició i president del Grup dels Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, que ho ha fet acompanyat per la diputada al Parlament i secretària de Transició Ecològica del PSC, Sílvia Paneque, per la vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp, i pels diputats, Ramon Espadaler i Rosa M. Ibarra.

A la trobada, han participat diferents experts en aigua i reg així com de diferents institucions.

Per part de l´Observatori de l’Aigua han assistit Carles Conill i Vergés (president de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Col·legi de la Enginyeria de Camins de Catalunya) i Marc Oliva. Agustí Anglada, Carme Garrido i Miquel Marín ho han fet per part del Gremi de Jardineria de Catalunya; Ruth Fontanet per part d’ASACArmand Lacorte per l´Associació Abastaments d’Aigua i Ramon Lluís Lletjós i  Santigo Planas ho han fet per part d’AcatcorMarina Arnaldos ha assistit per part de Cetaqua i Roser Pont ho ha fet pel Col·legi d´Ambientòlegs.

La part d´empresa i institucional ha estat representada per l’ assessor de l´àrea de presidència de la Diputació de BarcelonaJosep Oliver; pel director de l’Àrea d’Economia i Empresa de PIMEC, Carles Mas; pel director de desenvolupament sostenible de Foment del Treball, Salvador Sedó; per la vicepresidenta del Cicle de l’Aigua i Anàlisi de Polítiques Metropolitanes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), M. Belén Garcia Criado, pel president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Eduard Rivas, i pels vicepresidents de l`Associació Catalana de Municipis (ACM), Xavier Paz i David Bote.

La trobada ha servit per fer seguiment de l’entrada en emergència de la Conca Ter-Llobregat i, també, per fer valoració del sistema de petjada hídrica.

La primera reunió de la taula permanent sobre la sequera va tenir lloc el passat 28 de desembre, la segona taula es va dur a terme el 16 de gener i, la tercera, el passat 26 gener.

La creació d´aquesta taula d’experts correspon a un dels acords de la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya (GAC) celebrada l’1 de desembre.