Actualitat

“El govern actua pensant en el partit i el PSC actua pensant en governar”

27 gener 2024

Salvador Illa a Tarragona amb Lluïsa Moret i Rubén Viñuales

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha lamentat que els canvis de govern fets per Aragonès hagin estat fets pensant en els interessos d’ERC i no en els interessos de Catalunya . “Veiem un govern que actua i fa canvis pensant en un partit i un partit, el PSC, que actua i treballa pensant a governar el país”.

“Catalunya ha de tenir un govern que decideixi. Catalunya necessita un govern que tingui un full de ruta clar i que no tingui por a prendre decisions per no molestar o per témer una pancarta”, ha dit Salvador Illa en la jornada precongressual del PSC a Tarragona ‘Construïm una nova majoria de progrés. Ara toca energia’.

Salvador Illa ha reclamat al govern accions per avançar en matèria d’energia, ja que “s’han perdut oportunitats durant l’última dècada”. També ha reclamat que s’avanci en el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona: “No crec que sigui un bon mètode mirar de reüll el que fan els altres, però tampoc ens podem despistar massa, alguns anuncis fets aquesta setmana posen de manifest la urgència de prendre decisions i el cost de no prendre-les a Catalunya”.

Sobre les energies renovables, Salvador Illa ha apostat per la descarbonització, lamentant que en els últims 10 anys s’hagi avançat “zero” en aquest àmbit. “No estem en bona posició, només un 15% del conjunt de l’energia a Catalunya és d’electricitat de producció renovable, el mateix percentatge que teníem fa deu anys, deu anys perduts, un cop més”.

“També en la preparació de la sequera, en millores d’infraestructures o en educació; la resta d’Espanya estan pràcticament en un 50% de la producció, quatre vegades més”, ha afegit Salvador Illa, que ha reclamat a Aragonès que prengui decisions i que les executi. “Governar és prendre decisions, fixar-se un horitzó, hi ha uns objectius col·lectivament acordats a Europa amb uns reptes molts clars per al 20230 i 2050; vostès estan per governar o per no molestar?”.