Actualitat

“El feminisme és imparable. No podem fer ni un pas enrere”

18 setembre 2021

Sonia Guerra, Adriana Lastra, Raquel Sánchez i Eva Granados a l'Escola Feminista Dolors Renau del PSC

El President del Grup Socialistes i Units per Avançar i Cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha afirmat avui que “generacions de dones com la Dolors Renau heu lluitat amb valentia i determinació per la llibertat. Una llibertat que gràcies a vosaltres és un patrimoni col·lectiu pel qual els socialistes hi continuarem contribuint cada dia, no deixarem mai de fer-ho”.

“És una conquesta que malauradament no podem donar per descomptada perquè la Història ens ha demostrat sempre hi ha el risc d’anar enrere. Hi ha forces polítiques que fins i tot neguen que la violència masclista existeixi. Lluitar contra aquesta xacra ha de ser una prioritat política”, ha dit.

Salvador Illa ha participat avui a l’acte de clausura de l’Escola Feminista del PSC ‘Dolors Renau’ 2021 al costat de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; i la vicesecretaria general del PSOE, Adriana Lastra. Durant la seva intervenció, Salvador Illa ha assenyalat que “el feminisme és imparable i ha demostrat que és poderós i transversal. No podem fer ni un pas enrere. Tenim un Govern a Espanya que situa el feminisme com a eix transversal de tots el seus Ministeris i de la seva acció política”.

Per la seva banda, Adriana Lastra ha assegurat que “les socialistes no pararem fins que erradiquem la violència masclista. No pararem fins que totes les dones puguin tenir una vida segura i en igualtat. I per això, em permetreu que sigui molt clara perquè cal ser-ho: és vergonyós que el Partit Popular no doni suport a Brussel·les la tipificació com a delicte europeu de la violència de gènere”.

Raquel Sánchez ha considerat que “és molt important que passem a l’acció. Hem de passar de les reflexions als fets i les transformacions. La nova agenda urbana parla d’això, de com podem generar aquests espais a les ciutats. Hem d’integrar els principis feministes a les polítiques urbanes”. “Quan parlem de justícia social també parlem de perspectiva de gènere”, ha conclòs.

Els videos complets de l’Escola Feminista Dolors Renau

Torna a veure les jornades de divendres i dissabte a través dels vídeos següents

L’àlbum de fotos

Les millors fotografies de l’Escola Feminista amb Salvador Illa, Adriana Lastra, Miquel Iceta, Eva Granados, Sonia Guerra, entre d’altres.

Escola feminista 'Dolors Renau'